Bitcoin HaberleriEkonomi

Piyasaların Merakla Beklediği Enflasyon Verileri Açıklandı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Türkiye’nin Ağustos enflasyonu, TÜİK tarafından açıklanan verilere göre aylık yüzde 9,09, yıllık yüzde 58,94 oranında gerçekleşti. Bu veriler, piyasalar tarafından merakla beklenen enflasyon rakamlarının üzerinde geldi.

Ağustos Ayında Enflasyon Yükseliş Kaydetti

TÜİK verilerine göre, Türkiye’nin ağustos ayı enflasyonu yüzde 9,09 artış gösterdi. Piyasa beklentilerine göre, tüketici enflasyonunun aylık bazda yaklaşık yüzde 7 artması bekleniyordu. Ancak enflasyon rakamları, tahminlerin üzerinde gerçekleşti ve yüzde 9,09 seviyesine ulaştı. Ayrıca, enflasyonun yıllık bazda da yüzde 58,94’e yükselmesi bekleniyordu. Ağustos ayında TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) bir önceki aya göre yüzde 9,09, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 43,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,94 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 56,28 artış gösterdi. Ana gruplar arasında aylık bazda en az artış gösteren kalem yüzde 24,97 ile konut oldu. Diğer yandan, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 89,31 ile lokanta ve oteller sektöründe gerçekleşti.

Üretici Fiyatlarında (ÜFE) Artış

Ağustos ayında ÜFE (Üretici Fiyatları Endeksi) bir önceki aya göre yüzde 5,89, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,59, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,41 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 71,97 artış kaydetti. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, İstanbul’da aylık enflasyon yüzde 8,8 artış gösterdi. Ayrıca, İstanbul’da ağustos ayında yıllık enflasyon yüzde 74,2 ile son altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.