Kripto RehberEditörden Seçmeler

Polkadot (DOT) Nedir? Polkadot Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır?

CoinMarketCap sıralamasında 11.sırada bulunan Polkadot (DOT) anlık olarak 6.99 dolar seviyesinden işlem görmektedir.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

CoinMarketCap sıralamasında 11.sırada bulunan Polkadot (DOT) anlık olarak 6.99 dolar seviyesinden işlem görmektedir. Coin hacim olarak ₺4.917.522.037 civarında bir hacime sahiptir. Ethereum’un da kurucu ortağı olan Gavin Wood tarafından piyasaya sürüldü.

Polkadot Nedir?

Polkadot (Dot) Nedir? Polkadot Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır?

Polkadot, Bitcoin’den farklı olarak birçok ağı birbirine bağlayabilen merkeziyetsiz çok zincirli bir ağ sistemidir. Aslında bir yazılım olan Polkadot, kullanıcıları kendi blok zincirlerini oluşturmaya teşvik eder. Bu teşvike ek olarak, insanların blok zinciri ağları üzerinde güvenli, hızlı ve merkeziyetsiz bir şekilde iletişim kurmasını sağlamak için çalışır.

HTML, siteler ve daha fazla tarayıcı etkileşimine izin veren bir web’e sahiptir. Polkadot projelerinin bir diğer avantajı da güncel tutulabilmesidir. Web üzerinde her zaman açık olan projeler geliştiricilere serbesttir. Bu nedenle onların isteklerine göre tasarlanıp geliştirilen bu projeler sürekli güncellenmektedir.

Bu arada Web3 projesi olarak da bilinen Polkadot, merkeziyetsiz bir internet yapısını destekliyor. İşlemlerin kalıcı olarak kaydedildiği, kullanıcı tarafından oluşturulan ağları içeren, Relay Chain adı verilen parachainlerden oluşur. Bu sayede Polkadot ekibi güvenlik sorunları ile karşılaşmaz.

Polkadot 3 farklı blok zinciri platformu kullanır:

Röle Zinciri

Güvenlik, fikir birliği ve blockchain arasındaki etkileşimi düzenler. Daha yüksek hızlar elde etmek için işlem bağlantılarını ayırır.

Parachain

Birden fazla zincirden oluşan yapıyı ifade eder. Kullanıcı tarafından tasarlanmış blok zincirlere dayalı güvenilirlik sağlar.

Köprüler

Diğer blockchain ağları ile iletişimi sağlar. Bu şekilde, merkezi borsalar olmadan token alışverişi yapmak mümkündür.

Polkadot Ne İşe Yarar?

Push Polkadot New Record 2

Polkadot, daha verimli, güçlü tasarımlar ve uygulamalar oluşturmanıza olanak tanır. Uygulamaları bağımsız olarak çalıştırmanıza izin verir. Köprü üzerinden farklı blockhainler ile etkileşim sağlar.

Polkadot ve Kripto Para Birimi

Images?Q=Tbn:and9Gcq4C4Tp8Epxxtwippc S0Zsr

Polkadot ağının DOT olarak da bilinen kendi coini vardır. Bu coin, kullanıcıların kod değişikliklerine oy vermelerini sağlar.

Polkadot Fiyat: $6,41
Piyasa Değeri: $7.410.560.904
Polkadot (DOT) Hacim: ₺649,808,902

Polkadot (DOT) Nasıl Satın Alınır?

Birçok borsada listelenen DOT için satın alma süreci oldukça basittir. Aşağıda hem Türk lirası hem de döviz cinsinden alım satım yapabileceğiniz borsaların adresleri yer almaktadır.

Polkadot Listeleyen Borsalar

    • Binance
    • Kraken
    • Huobi Global
    • BTCTurk
    • FTX
    • CoinBase
    • KuCoin
    • Gateio

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.