Bitcoin Haberleri

Amerikalı yetkili Bitcoin’in “kolayca takip edilebileceğini” iddia etti: Kolluk kuvvetlerinden kaçamazlar

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralar, en başından bu yana birçok kullanıcı için özellikle de sağladığı gizlilik ve anonim işlem yapabilme fırsatı için tercih ediliyor. Her ne kadar son dönemlerde kripto paralar daha çok bir yatırım aracı ya da “kazanç sağlama umuduyla” birer “al-sat varlığı” gibi değerlendiriliyor olsa da Bitcoin (BTC) ile birlikte bu varlıkların asıl ortaya çıkış amacı, üçüncü taraf aracıları ortadan kaldırarak eşler arasında ödeme kolaylığını sağlamaktı. Günümüzde de çok sayıda kullanıcı kripto paraları sağladığı bu avantajlarla tercih ediyor ancak ABD Dijital Varlık Görev Gücü Eş Başkanı Michael Gromen, Bitcoin gibi kripto paraların “kolayca takip edilebileceğini” iddia etti.

MICHAEL GROMEK’İN AÇIKLAMALARI

Michael Gromekin Aciklamalar

ABD’de Mali Suçlarla Mücadele Küresel Koalisyonu’nun bir kolu olan Dijital Varlık Görev Gücü’nün Eş Başkanı Michael Gromek, yaptığı açıklamada suçlu olabilecek kişilerin kripto paralar yardımıyla kolluk kuvvetlerinden kolayca kaçamayacaklarını dile getirdi. Gromek, “Blok zincirinde işlem yapmak ve kaçacağınızı ve cezasız kalacağınızı düşünmek doğru değil. Şüphelilerin çoğu kolayca takip edilebilir” sözlerini dile getirdi. Gromek, kripto para borsalarının genellikle Müşterini Tanı (KYC) ve kara para aklama karşıtı düzenlemelere tabi olduklarını ve bunun da suçluların izini sürmeyi kolaylaştırdığını ifade etti.

“BLOK ZİNCİRDE GÖRÜLEBİLİR”

Gromek, “Küresel seviyede kripto para aracılarının mevzuata tabi olmasını sağlamak için bir mali eylem görev gücü vardır. Başka bir cüzdana ve ardından yaptırıma tabi bir varlığa para gönderdiğinizde, bu hala blok zincirde görülebilir ve bu rapor edilebilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.