Ethereum HaberleriAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Piyasasında Son Durum: Yükseliş Ne Zaman Başlayacak?

Kripto para piyasası, volatil ilerleyişini sürdürüyor. Kripto yatırımcıları düşüşün ne zaman sona ereceğini merak ediyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, volatil ilerleyişini sürdürüyor. Kripto yatırımcıları düşüşün ne zaman sona ereceğini merak ediyor.

Fed’in faiz oranlarını artırma kararının ardından  Bitcoin (BTC), 40.000 dolarlık kritik seviyeyi aştı. Ancak bu yükseliş kalıcı olmadı ve sonrasında çok daha sert ve hızlı bir çöküş gördük. Her zaman olduğu gibi, Bitcoin fiyatındaki bir düşüş, altcoinlerin fiyatını da düşürdü. Peki piyasa yükseliş trendine ne zaman devam edecek ve kripto para piyasasında son durum nedir?

Kripto Piyasasında Son Durum

En popüler kripto para birimi Bitcoin, yazı kaleme alındığı sırada 35.800 dolar aralığında işlem görüyor. Grafiklere göre, BTC şu anda düşüşün ardından konsolide oluyor.

Bitcoin Grafik
Bitcoin Grafik

Aslında genel olarak baktığımızda FED’in faiz artırımı Bitcoin fiyatını aşağı çekiyordu. Ancak önceki açıklamaların olumsuz olması ve enflasyonun yüksek olması nedeniyle kısa vadeli bir artış ve ardından düşüş yaşandı.

Bitcoin’e ek olarak, piyasa değerine göre en değerli ikinci kripto para birimi olan Ethereum (ETH), 3.000 dolarlık dönüm noktasına ulaştıktan sonra 2.632 dolara düştü. Yazma tarihi itibariyle ETH 2.663 dolardan işlem görüyordu.

Ethereum Grafik
Ethereum Grafik

CoinMarketCap’e göre, kripto para birimi endüstrisinin tüm piyasa değeri şu anda 1,6 trilyon dolar ve Bitcoin piyasanın yüzde 41,6’sını elinde tutuyor. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi şu anda 23’te ve bu da piyasada korku olduğunu gösteriyor.

Yükseliş Ne Zaman Başlayacak?

Teknik ve temel analizler yapılmasına rağmen piyasalar analizle çelişen davranışlar sergileyebilmektedir. Yani kripto paralar bu tarihte yükselir veya düşer demek pek mümkün değil.

Analistler, Bitcoin’in şu anda hisse senetleriyle birlikte ilerlediğine ve bu senkronize durumun başarısız olması durumunda BTC’nin tırmanacağına inanıyor. Yapılan açıklamalara göre Bitcoin, bir benimseme ve geliştirme döneminden sonra hisse senetlerine meydan okuyacak. Analistler bu dönemin hızla yaklaştığına inanıyorlar.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.