Bitcoin HaberleriHaberler

Analistlerden Kritik Bitcoin Açıklaması: “Kriz Devam Edebilir”

Dünya piyasaları enflasyona ve Fed'in faiz kararına (BTC) odaklanırken, analistler tarafından Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalar yapılıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünya piyasaları enflasyona ve Fed’in faiz kararına (BTC) odaklanırken, analistler tarafından Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalar yapılıyor.

Oynaklık artacak, bu yüzden dikkatli olun!

Uzmanlar, krizler nedeniyle mevcut ayı piyasasının öncekilerden daha zor olduğunu iddia ediyor. Sonuç olarak Bitcoin fiyatı hem makroekonomik koşullardaki değişikliklerden hem de sektörden gelen olumlu ya da olumsuz haberlerden etkileniyor. Veriler, balinaların satış yaptığını gösteriyor, ancak Bitcoin hala yatay seyrediyor. Ancak uzmanlara göre, piyasanın mevcut dinamiğini değiştiren taşma noktaları olabilir. Yarın açıklanacak olan Fed’in faiz kararı bu senaryoda en önemli etki unsuru olabilir. Bitcoin oynaklığı da yavaşladı. Analistler, bu haftaki oynaklığın yaklaşan veri açıklamaları sonucunda artacağını tahmin ediyor. Bitcoin piyasası, dünya çapındaki ekonomik belirsizlik nedeniyle hala baskı altında. Bitcoin şu anda 17.000 gibi riskli bir seviyede ve “korku” bölgesinde kaldığı için daha da derinlere düşebilir.

Küresel piyasalar, bugün açıklanan ABD Tüketici Fiyat Endeksi’ne (TÜFE) odaklandı. Çalışma, tarihsel olarak Bitcoin fiyatında önemli değişikliklere neden oldu ve 13 Aralık’ta yayınlanması bekleniyor. Material Indicators analistleri, Bitcoin oynaklığının yakın gelecekte bir kez daha artacağını tahmin ediyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı da ertesi gün sona erecek. Kripto para sektörünün geleceğini etkileyecek en önemli unsurlardan biri de Fed’in faiz oranlarına ilişkin kararı. Bitcoin fiyatı, beklenenden yüksek enflasyon ve daha şahin bir Fed nedeniyle Nisan ve Ağustos aylarında yaşananlara benzer şekilde bir kez daha düşebilir. Öte yandan, Bitcoin yıl sonuna kadar ivme kazanmaya devam edebilir.

Piyasa FTX Krizinden Etkilenmeye Devam Edecek!

FTX krizinin ardı ardına gelen sonuçları da aynı şekilde çok yakında sona ermeyecek. Uzmanlar, daha fazla işletmenin etkilenebileceğini tahmin ediyor. FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in yarın, 13 Aralık’ta bir kongre komitesi önünde ifade vermesi planlanıyordu. Ancak, haberlere göre Bahamalı yetkililer bugün SBF’yi gözaltına aldı. Tüm kasıtlı dolandırıcılık iddialarına ve yatırımcıların daha derin bir soruşturma için artan baskısına rağmen, Bankman-Fried’in mahkeme celbi yerine sadece “davet edildiğini” not etmek önemlidir. Uzmanlara göre, Bitcoin’in yeni zirvelere ulaşması için Fed’in mevcut parasal stratejisini değiştirmesi gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.