Altcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

Ripple’dan Kritik Rapor Açıklaması: CBDC’ler Geleceğin Parası Olabilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple’dan kritik rapor açıklaması: CBDC’ler, geleceğin parası olabilir. Paranın tarih boyunca sayısız biçiminden yeni bir döneme aktarılmasının eşiğindeyiz. Ripple raporu, bu önemli süreç hakkında fikir veriyor.

CBDC’ler, Sistemi Ele Geçirebilir

Ripple (XRP) tarafından yapılan yeni bir analize göre, finans yöneticileri merkez bankası dijital para birimini (CBDC) itibari paranın geleceği olarak görüyor. 15 Temmuz’da yayınlanan Ripple araştırması, CBDC’lerin finansal katılım ve krediye erişim gibi faydalarla önümüzdeki beş yıl boyunca uluslararası ekonomik ve sosyal gelişmeleri yönlendirmek için daha büyük bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Farklı ülkelerden 1.600 kişinin katıldığı anket, Asya Pasifik bölgesinin CBDC popülaritesinde lider olduğunu ortaya koydu. Bölgede, Çin merkez bankası geçtiğimiz günlerde CBDC pilot projesini yeni şehirlere genişletme planlarını açıkladıktan sonra liderliğini sürdürüyor. Ankete katılanların yüzde 70’i CBDC’leri geleceğin parası olarak görüyor.

Cbdc

Örneğin, finans kurumlarındaki yöneticilerin yüzde 85’i, ülkelerinin çoğunun önümüzdeki dört yıl içinde CBDC ilan edeceğinden emin duruyor. Araştırmaya katılanlar, finansal katılımı genişletmeye ek olarak, dijital para biriminin ülkeleri daha rekabetçi hale getireceğine, ödeme sistemlerini iyileştireceğine ve finansal yeniliği ilerleteceğine inanıyor. Rapor, CBDC’leri kullanılabilir hale getirmenin kayda değer faydalarının altını çizse de, merkez bankaları hala finansal eğitim, tanımlama, çevrimdışı erişim, mahremiyet ve güvenlik önlemleri gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Raporda şu ifadelere yer verildi:

Sonuçta, CBDC’lerin daha kapsayıcı finansal sistemler getirme potansiyeli konusunda fikir birliği var. CBDC’lerin tam olarak sistemde etkin olması için hala yapılması gereken çok iş var. Ancak, birçok ülke düğmeye bastı ve yakında domino etkisi görmemiz mümkün.

Küresel İşbirliği Çağrısı

Bununla birlikte, bazı hükümetler CBDC programları arasında birlikte çalışabilirliği teşvik etmek için küresel işbirliğine odaklanmaktadır. ABD Hazine Bakanlığı, ülkeler arasındaki işbirliğini artırmak için küresel CBDC’lerin yönetilmesini savundu. Son zamanlarda, çok sayıda hükümet iflaslar ve aşırı oynaklık nedeniyle kripto para birimlerini takip etti.

Cbdcs In 2020

Bu nedenle, CBDC’lere olan ilgi artıyor. Raporun sonuçları bu süreçte önemlidir. Kripto para birimlerindeki sürekli düşüşle birlikte, bazı ülkeler CBDC’lerin piyasaya sürülmesinin endişeleri sınırlayacağını varsayıyor. Birleşmiş Milletler (BM), Çarşamba günü yayınladığı raporunda, az gelişmiş ülkelerde Bitcoin (BTC) reklamlarının yasaklanmasını önerdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.