Haberler

FTC, Kırmızı Listesini Açıkladı: Listede 6 Kripto Para Odaklı Şirket Yer Alıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTC, kırmızı listesini açıkladı: listede 6 kripto para odaklı şirket yer alıyor. ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) yapılan açıklamaya göre, 14 Temmuz’da kayıt dışı 34 firma Kayıtsızlar Listesi’ne (KIRMIZI liste) alındı. Kripto para birimlerine bağlı hizmetler sunan altı kripto para odaklı işletme de listede yer alıyor.

CFTC’nin Kırmızı Listesi

Cftc

KIRMIZI liste, B.O TradeFinancials, CryptoBO, CryptoSphereFX, Direct Cryptos ve Prime Crypto FX gibi kripto para birimlerine odaklanan şirketleri içeriyor. Dünya çapındaki birçok düzenleyici kurum, özellikle kullanıcıların ikili opsiyon ticareti yapmasına izin veren sitelerin yasa dışı olduğuna inanmaktadır. Örneğin, ikili opsiyonlarda işlem yapmak İngiltere ve AB’de yasaklanmıştır. Rapor ayrıca, CFTC’ye kayıtlı olmaksızın ikili opsiyonlar ve borsa ticareti ile uğraşan bir şirketin neden listeye dahil edilebileceğini şu şekilde açıklıyor:

CFTC, soruşturma yönlendirmeleri ve kamuoyu araştırmalarından, Komisyon’a kayıtlı olmadığını ve ikili opsiyon ticareti, borsa, forex veya diğer ürünler gibi kayıt gerektiren bir sıfatla hareket ettiğini belirlediğinde bir şirketi KIRMIZI listeye ekler. Emtia Borsası Yasası genellikle türev endüstrisindeki aracıların CFTC’ye kaydolmasını gerektirir.

Kırmızı liste şu anda 200’den fazla işletmeyi içeriyor. CFTC, diğer birçok ABD kuruluşuyla birlikte, düzenleme arayışında amansız ve kripto para piyasasını  düzenlemeye çalışıyor. CFTC, yine de kırmızı listeye eklendiği için herhangi bir kuruluşun herhangi bir yasayı ihlal ettiğine inanmıyor. Liste ise kullanıcıları olası dolandırıcılık gibi sorunlara karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendiriyor ve ekosisteme dahil olanlar için bir uyarı görevi görüyor.

ABD Kripto Para Düzenlemesine Hazırlanıyor

ABD’de kripto para birimlerini düzenlemek için çalışan birkaç finans kurumundan biri CFTC’dir. Kripto para birimlerinin kullanımı arttıkça ve son zamanlarda hackleme ve fonların dondurulması gibi iyi bilinen olaylar sonucunda piyasa çöktü, ülke sonunda kripto para birimlerini düzenlemeye başladı.

Bu nedenle, piyasayla ilgili çeşitli konularda işbirliği yapıyor gibi görünüyor. Örneğin, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimi piyasası için menkul kıymetler mevzuatı üzerinde çalışırken ABD Hazinesi, stablecoin düzenlemesine odaklanıyor.

Dünyanın geri kalanı, ABD’nin aldığı düzenleyici eylemleri dikkatle izleyecek ve buna göre hareket edecektir. Her halükarda, ABD kripto düzenlemesinin ufukta olduğu ve piyasa üzerinde büyük bir etkisi olacak gibi görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.