Ethereum HaberleriAltcoin HaberleriHaberler

SEC’in Ripple’dan Sonraki Hedefi Ethereum Mu Olacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple, Davayı Kaybederse Ethereum SEC’in Yeni Hedefi Olacak!

Yakın tarihli bir tartışmada, Ripple davası düzenleyicinin lehine çözülürse SEC’in bir sonraki Ethereum’u hedef alacağını düşünen bir başka isim de XRP savunucusu John Deaton.

Gasparino‘ya göre bu düşüncesinin bazı nedenleri şu şekilde:

İlk olarak, şu anki SEC başkanı Gary Gensler ve selefi Jay Clayton tarafından New York’taki Dijital Varlık Uyumluluğu ve Pazar Bütünlüğü Zirvesi’nde yapılan yakın tarihli bir tartışmayı takip ediyor. Sektörün nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair ipuçlarını paylaşıyor gibiydiler.

İkincisi, ona göre Bitcoin bir menkul kıymet değildi, ancak Ripple/XRP öyleydi. Görüşlerinin birbirinden ayrıldığı yer Ethereum’du. Gasparino, Gensler’in Ethereum konusundaki duruşunu açıklamadan önce Ripple’ın davasının çözülmesini beklediğini şu sözlerle dile getirdi:

“Dürüst olmak gerekirse, Ethereum’u kabul etmeye geri dönüp dönmeyeceğini belirlemek için Ripple vakasının beklediğini düşünüyorum. İşte bu kadar çılgınlaşıyo,”

Ethereum, Ripple‘ın SEC tarafından dava edilmesinden bu yana uzun süredir radardaydı. Ve birçok kişi, Ripple mahkemeye çıkarılırken Ethereum’un neden SEC’den ücretsiz geçiş izni alması gerektiğini sormaya devam ediyor. Tartışmaların çoğu, ünlü konuşması ETH’nin artık bir menkul kıymet olmadığını ilan eden SEC’in eski kurumsal finans direktörü William Hinman’dan kaynaklanıyordu.

Dava sırasında, SEC bunu tartışmaktan kaçındı ve bunun yalnızca Hinman’ın kendi görüşü olduğunu ve SEC’in düşüncesi olmadığını savundular. Avukat John Deaton da dahil olmak üzere kilit oyuncuların, Ethereum’un gerçekten SEC tarafından bir menkul kıymet olarak kabul edilip edilmediği sorusunun yanıtlanması gerektiğini belirtmesinin nedenlerinden birisiydi.

Diğerleri, SEC, XRP’yi bir menkul kıymet olarak ele alırsa, aynı uygulamayı ETH için de sunacağını iddia ediyor. Bunun ana nedeni, komisyonun, Ether ve XRP‘nin işleyişi arasında federal menkul kıymetler yasalarının uygulanmasıyla ilgili önemli bir ayrım yapmamış olmasıdır.

Bu netlik eksikliği, Ether‘i olası bir SEC hedefi haline getiriyor. Ve her şey bir Proof-of-Stake ağı olma planına yaklaşmaya başlar başlamaz gerçekleşecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.