Altcoin HaberleriHaberler

SEC’in Talebi Onayladı! Ripple (XRP) Davasında Sıcak Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple ile SEC arasındaki savaş hız kesmeden devam ediyor. Elbette XRP sahipleri bu davanın her detayını yakından takip ediyor. Kısa süre ilkin SEC lehine mühim bir gelişme yaşandı. Mahkeme SEC’in Ripple çalışanlarına ilişik Slack mesajlarına erişme isteğini kabul etti.

SEC’in Talebi Onayladı!

Slack uygulaması kurumsal şirketlerde çoğunlukla kullanılmaktadır. Bu uygulama yardımıyla çalışanlara iş ataması yapılır ve oluşturulan görevlerle ilgili mesajlaşmalar yapılır. Ripple bu uygulamayı senelerce etken olarak kullandı. Şirket için yazışmaların ve meydana getirilen işlerin mühim detaylarına buradaki mesajlardan erişilebilmesi mümkündür.

Sulh Hakimi Sarah Netburn, bir süredir SEC tarafınca talep edilen bu erişime izin verdi. Ripple artık Slack verilerini paylaşmak zorunda. Ripple Labs avukatlarından James K. Filan bugün topluluk için üzücü olan gelişmeyi takipçileriyle paylaştı.

Geçtiğimiz ay SEC yaklaşık olarak bir milyon mesajı içeren bir talepte bulunmuştu. Daha sağlıklı bir yargılama için bu verilerin mühim bulunduğunu düşünen kurum elde edeceği verilerle Ripple’ı köşeye sıkıştırmak istiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ripple Bu Talebi Reddetmişti

Ripple Labs yetkilileri bu mesajların temin edilmesinin süre alacağını ve külfetli olacağını savunmuş mahkemenin bu talebi reddetmesini istemişti. Slack tarafınca meydana getirilen açıklamaya gore tüm bu verilerin hazırlanması  1 milyon dolara mal olabilir.

Yargıç Netburn, bu savunmanın gereksiz argümanlara dayandırıldığını düşünerek firmanın Slack mesajlarını sunmasını istedi.

Yargıç şunları söylemişti:

“Sunulacak veriler tarafların iddia ve savunmalarını ilgilendirmektedir. Ayrıca davanın seyrini etkileyecek bilgilere bu sayede ulaşılabilir”.

Buna karşılık olarak Ripple Labs, SEC’i Howey testiyle ilgili açıklama hayata geçirmeye zorluyor. Önümüzdeki 6 gün içinde ABD Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’in Howey testiyle ilgili doyurucu bir savunma yapması umut ediliyor.

Ripple Davası -Cointurk
Ripple Davası -Cointurk

Avukat Jeremy Hogan ise 2022 Ocak ayına kadar özet bir kararın çıkmasını beklemiyor. Yani bu iddialar ve talepler davanın daha da uzamasına sebep olacak.

Ripple dava sonuçlanana kadar elindeki kozları doğru oynayarak lehte bir karar almak için çabalıyor. Ripple Labs’ın SEC aleyhine son talepleri aşağıdaki gibidir.

  • SEC Kurumsal Finansman Bölümü eski müdürü William Hinman’ın ifadesine başvurulması
  • SEC üyelerinin XRP varlıklarının açıklanması ve bu varlıklara sahip olan çalışanlara karşı uygulanan yaptırımların yada süreçlerin duyurulması
  • Howey testinin XRP’ye uygulanıp uygulanmadığı ve bugüne dek ki kontrol neticeleri

Ancak SEC tüm bu taleplere negatif yanıt veriyor. Ripple Labs’ın süreci uzatmak adına bu biçim oyalama yöntemlerine başvurduğunu korumak için çaba sarfediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.