Haberler

OKX Borsasının Vadeli İşlemlerinde Beklenmedik Volatilite!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para borsası OKX, vadeli işlem piyasasındaki dengesizlik ile gündeme oturdu. Sabah saatlerinde başlayan bu durum, özellikle birkaç coin’in fiyat hamlesi ile hızla duyulmaya başlandı. İlk olarak Arbitrum (ARB) coininde %13.74’lük bir yükseliş yaşandı. Diğer kripto para borsalarında ise bu yükseliş oranı %6’ya yakın oldu. Ancak, en kritik durum Teller (TRB) ve Storj (STORJ) coinlerinde yaşandı.

Bu ani fiyat hareketleri sonucunda %45’e varan volatilite gözlemlendi. Bu durum borsa kullanıcıları arasında büyük bir panik yarattı. OKX, diğer kripto para borsalarına göre daha volatil paritelere sahip olmasıyla bilinir ve bu konuyla ilgili kullanıcıların yanı sıra birçok fenomenin eleştirisine maruz kaldı. ARB’deki hareketlilik, büyük bir oranda olmasa da, TRB’de %43.70 ve STORJ’da ise %25.16 oranında bir düşüşe yol açtı.

Bu durum hakkında OKX tarafından yapılan bir açıklamada, “Piyasalarımızda bir düzensizlik tespit ettik ve sorunu birkaç dakika içinde hızlı bir şekilde çözdük.” denildi. Borsa, müşteri hizmetleri ve çeşitli ekiplerinin konu üzerinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, yaşanan kayıpların telafi edilebileceğini ifade etti.

Kripto para borsalarında vadeli işlemler, yatırımcılar için önemli bir ticaret stratejisi olarak kullanılır. Ancak, bu tür ani ve anormal fiyat hareketleri yatırımcıların korku ve endişe yaşamasına neden olabilir. Özellikle volatiliteye duyarlı olan yatırımcılar, böyle durumlarda büyük zararlarla karşılaşabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.