HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Kripto Para Piyasası Kızıla Büründü: BTC Neden Düşüyor? Ayı Piyasası Geldi Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Kripto para piyasası, hafta sonuna sert düşüşlerle başladı. Bitcoin ve altcoin’lerde ciddi geri çekilmeler görülürken bu düşüşün henüz net bir sebebi yok gibi görünüyor.

Lider Bitcoin ve altcoi’lerde görülen dalgalı fiyat hareketleri sürerken, cumartesi sabahına kötü bir tablo ile uyandık. Akşam saatlerinde başlayan düşüş dalgası kripto para piyasasını resmen kana buladı. Peki, kripto pra piyasasında son durum ne? BTC neden düşüyor? Ayı piyasası geldi mi?

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) dün akşam saatlerinde başlattığı düşüş, bu sabah iyice derinleştirdi ve 42.000 dolarlık seviyeye kadar  iğne attı. Yazının kaleme alındığı an itibari ile alım baskısının artmasının sonucunda fiyat hızlı bir şekilde 47.000 dolarlık seviyenin üzerine yükseldi.

Btcfi̇yat
Btcfi̇yat

Geçtiğimiz gün Bitcoin‘in 52.000 dolara kadar geri çekilebileceğini belirten analistler, bu seviye altına inilmesi halinde tehlike çanlarının çalacağını ifade ediyordu. Nitekim Bitcoin, bu seviyenin yaklaşık olarak 10.000 dolar altına kadar geriledi. Bu noktada şu anda 47.000 dolar seviyesinin oldukça önemli olduğu düşünülüyor.

Tüm bunlara ek olarak Bitcoin’deki kararsız fiyat hareketleri zaten altcoin’ler üzerinde ciddi bir baskı oluştururken yaşanan bu son düşüşle birlikte altcoin’lerin de serbest düşüşe geçmesine sebep oldu. Kripto para piyasasının geneline baktığımızda neredeyse %20’nin altında düşüş olmadığını söyleyebiliriz. Aslında BTC’nin bile son 24 saatte %17 değer kaybetmiş olduğu göz önünde bulundurulduğunda altcoin’lerdeki düşüşlerin anormal olmadığını söyleyebiliriz.

 

Kripto Para Piyasası
Kripto Para Piyasası

Bitcoin Neden Düşüyor?

Dün akşam saatlerinde başlayan sert düşüş için son gelişmelere baktığımızda bu düşüşü tetikleyecek geçerli bir neden olmadığını görüyoruz. Öyle ki piyasa yorumlarına baktığımızda bu sert düşüşü herkesin şaşkınlıkla karşıladığını görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Para Piyasasındaki Düşüşleri Fırsata Çevirme!

Ayı Piyasası Geldi Mi?

Ayı piyasasının geldiğini söylemek için henüz çok erken. Bu noktada olası iki senaryo karşımıza çıkıyor:

  • Bitcoin, analistlerin çok beklediği altı haneli rekorlar öncesi son düzeltmesini yapmış olabilir ve önümüzdeki günlerde arka arkaya ciddi artışlar gelebilir.
  • Bitcoin, önemli destekleri kaybettiği için bir süre yönünü yukarı çeviremeyebilir ve bu da bir ayı piyasasına girdiğimizin sinyali olabilir.

Ancak en başta da belirttiğim gibi bu iki seçenekten hangisinin olacağı ile ilgili yorum yapmak için daha erken. Bunun için haftalık kapanışı beklememiz gerekiyor.

Ayrıca daha önce de ifade ettiğimiz gibi kripto para yatırımcılarının risk kontrolü yaparak hamlede bulunması  önemli. Son yaşanan düşüşlere benzer hareketlerden  en az zararla ve hatta karla kurtulabilmek için stop kullanmayı ve  piyasa takibi yapmayı unutmayın…

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.