Borsa HaberleriHaberler

SEC’ten Gemini ve Genesis Borsasına Dava

Genesis Global ve Gemini, kayıt dışı satış yaptıkları gerekçesiyle SEC tarafından dava edildi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Genesis Global ve Gemini, kayıt dışı satış yaptıkları gerekçesiyle SEC tarafından dava edildi.

Her iki işletme de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından perakende yatırımcılara kayıt dışı menkul kıymetler sağlamak ve pazarlamakla suçlanıyor.

SEC, Kripto Şirketlerini Hedeflemeye Devam Ediyor

Düzenleyicinin eleştirdiği program nedeniyle Gemini ve Genesis arasındaki tartışma halen devam ediyor.

Düzenleyici, Aralık 2020’de, Digital Currency Group’un bir bölümü olan Cameron Winklevoss’un Gemini ve Genesis’in, Gemini kullanıcılarının faiz ödeme taahhüdü karşılığında kripto para varlıklarını Genesis’e ödünç vermelerine izin vermeyi kabul ettiğini belirtti.

SEC’e göre Genesis ve Gemini, Şubat 2021’de yatırımcılara Gemini Kazanma programını tanıtmaya başladı.

Buna ek olarak, Genesis’in Gemini Earn yatırımcılarına sağladığı kâr, bazı durumlarda %4,29’a kadar çıkabilen bir aracılık ücretiyle azaltıldı. Şikayete göre, Gensis’in yatırımcıların kar elde etmek ve Gemini Earn yatırımcılarına faiz ödemek için Bitcoin’lerini nasıl kullanacaklarına karar vermek için takdir yetkisini kullandığı iddia edildi.

Varlık eksikliği nedeniyle Genesis, Kasım 2022’de Gemini Earn yatırımcılarının dijital para birimlerini çekmesine izin veremediğini belirtti. O zamanlar, Genesis’in yatırımcı varlıklarının toplamı yaklaşık 900 milyon dolardı. Kazan, yakın zamanda Gemini tarafından durduruldu. Düzenleyiciye göre yatırımcılar Gemini Earn varlıklarını satamadılar.

Gemini Kazan programının sona erdiğini duyururken Gemini Başkanı Cameron Winklevoss, DCG’nin kendilerini ve yatırımcılarını yanılttığını belirtti. Ayrıca DCG CEO’su Barry Silbert’in kovulmasını talep etti.

Bir SEC temsilcisinin yaptığı açıklamaya göre Genesis ve Gemini, kayıt dışı menkul kıymetler sağlamak için bir araya geldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.