Borsa HaberleriHaberler

Kripto Kredi Şirketi Nexo Ofisine Baskın Şoku!

Bir kripto para kredi şirketi olan Nexo, olası büyük ölçekli finansal dolandırıcılık için inceleniyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Nexo 2018’de ilk kurulduğunda, iki kurucu arasında ani bir tartışma çıktı ve bir yıl sonra ayrıldılar. Birleşik Krallık’ta mahkemeler şu anda eski ortakları içeren davalara bakıyor. Diğer işletmeler FTX sorunundan etkilendiğinden, kripto para kredi şirketinin birçok faaliyeti durduruldu veya davalarla mücadele ediyor. Daha önce yasa dışı faaliyette bulunduğu iddiasıyla dava açılan işletmeye bu kez baskın düzenlendi.

Kripto Şirketi Nexo için Sofya’da Operasyon

Savcılık ve polis, 12 Ocak 2023’te Bulgaristan’daki Nexo ofislerine baskın düzenledi. Baskın, ABD’nin dijital para ticareti yapan şirketin vergi kaçakçılığı ve Rus yaptırımlarını ihlal ettiği yönündeki iddialarının ardından geldi.

Müfettişlere göre Nexo, ABD, İngiltere ve AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarını ihlal etmek için kullanıldı. Yasaklananlar listesindeki kuruluşlar ve kişiler fon aldı. Kara para aklama, yasa dışı bankacılık faaliyetleri, vergi kaçakçılığı ve potansiyel olarak terörizmin finansmanı şüphelerinin tümü soruşturmanın bir parçası.

Şirketle ilgili Bulgaristan soruşturmasına ek olarak ABD’de iki soruşturma sürüyor. Biri, 9 eyalette yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırımcı dolandırıcılığıyla ilgili. İkincisi, yasadışı borç verme ve federal bir FBI soruşturmasının neden olduğu 4 milyar dolarlık bir yatırım portföyü açığı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.