Altcoin HaberleriHaberler

Solana Ağı Hareketleniyor! Solana’dan DeFi Rekoru

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum (ETH) rakibi olarak ortaya çıkan ve nispeten kısa sürede ciddi bir popülerlik yakalayan Solana (SOL) yeni bir rekora daha imza attı. Proje sunmuş olduğu avantajlar sebebiyle birçok dApp tarafınca tercih ediliyor. Ağ işlemlerindeki üstün dereceli artış mühim bir gelişmeye sebep oldu. Ağdaki akıllı sözleşmeler, DeFi uygulamalarına izin veriyor ve bugünlerde Solana (SOL) ağının kullanan DeFi projeleri üstün dereceli “stake” seviyelerini görüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

Solana (SOL) DeFi Rekoru

DeFi Llama’ya gore, Solana ağı bugün ilk kez kilitlenen toplam değerde 2 milyar doları geçti. Solana (SOL) ağını kullanan DeFi protokollerinin bu denli yüksek TVL değerine erişmesi önemlidir. SOL bugün 75 dolarla ATH seviyesini tekrardan kırdı. Solana (SOL) bundan averaj 60 gün ilkin 22 dolardan alıcı buluyordu.

Merkezi olmayan finansın daha oldukça ilgi görüyor olması elbet DeFi ağlarındaki kilitli varlıkları artırıyor. İnsanlar bu protokollerden borç alabiliyor yada borç vererek kazanç elde edebiliyor. DeFi ekosistemin toplamda averaj 110 milyar doların üzerine çıktı. Ancak halen büyük DeFi protokolleri Ethereum (ETH) ağını kullanmaya devam ediyor.

300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.

Binance Smart Chain ise ikinci sırada yer ediniyor. BSC ağındaki DeFi protokollerinde 17 milyar dolar TVL (total value locked) bulunuyor.

Solana (Sol) Ağı Hareketleniyor
Solana (Sol) Ağı Hareketleniyor

Solana Ağı Hareketleniyor

DeFi ve NFT uygulamalarına artan ilgi elbet Solana (SOL) ağına yarıyor. Ağdaki işlem hacmi artmaya devam ediyor. Ethereum (ETH) ağından oldukca daha ucuz ve süratli olan SOL bu gelişme hızını korumayı hatta artırmayı hedefliyor.

Ethereum 2.0 güncellemesinin 2023’e kadar tam anlamıyla yaşamımıza girmeyeceğini düşünürsek orta vadede bunun devam edeceğini öngörebiliriz.

Elbette Solana (SOL) ağdaki DeFi protokolleriyle en büyük TVL hacmine elbet haiz değil. Hatta ilk 3’te bile bulunmuyor. Ancak hızlanıyor, Solana (SOL) ağında çalışan NFT koleksiyonu Degenerate Ape Academy averaj 6 milyon dolar işlem hacmi yakaladığında oluşan SOL fiyatını hep birlikte gördük. Geçtiğimiz haftaya gore %70 artan SOL emin büyümesini devam ettiriyor.

Tek sorun ağ yükseltmelerinde gerçekleşmesi mümkün teknik sorunlardır. Aralık ayında 6 saate yakın sorun yaşayan Solana (SOL) bunun bedelini ilerleyen süreçte daha ağır ödeyebilir. Yani bir an ilkin beta testlerinin neticelenerek sorunsuz hizmet vermeye başlaması elzem görünüyor.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.