Altcoin Haberleri

Solana Ağındaki Platform 1.26 Milyon Dolar Çaldırdı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında oynaklık yakından takip edilirken, kripto para şirketlerine yönelik siber saldırılar da artış gösteriyor. Solana (SOL) tabanlı bir kredi protokolü olarak çalışan Solend, siber saldırıya uğradı. Elde edilen ilk verilere göre Oracle saldırısı yaşayan protokol, 1.26 milyon dolar zarara uğradı.

Şirketin bağlantıda olduğu güvenlik firması PeckShield, yaşanan siber saldırının detaylarını paylaştı. Buna göre Solana ağını kullanan Solend borç verme platformunda 1.26 milyon dolarlık bir hack olayı yaşandı. Solend platformu, borç verme havuzları sayesinde kullanıcıların kripto para ödünç almalarına ve faiz kazanmalarına olanak tanıyor.

Üç Borç Verme Havuzu Patlatıldı

Solana

Solend şirketinden yapılan açıklamada siber saldırı iddiası kabul edildi. Hacker’ların Hubble stablecoinleri, Coin98 tokenleri ve Kamino tokenleri tutan üç borç verme havuzunu patlattıkları belirtildi. Solend’in konu hakkında yaptığı açıklamada, “USDH’de Stable, Coin98 ve Kamino izole havuzlarını etkileyen bir oracle saldırısı tespit edildi ve bu da 1.26 milyon dolarlık zararla sonuçlandı.” ifadeleri yer aldı.

Kripto para basınında geniş yankı bulan siber saldırıdan sonra etkilenen üç havuzdaki işlemler donduruldu. Solend, diğer borç verme havuzlarında herhangi bir zarar olmadığını açıkladı. Güvenlik şirketinin araştırmasına göre hacker, farklı kripto varlıklarının fiyatlarını takip etmek için kullanılan bir sistem olan projenin fiyat-veri oracle’ındaki bir sorunu kullandı. Bu hatadan yararlanan hacker 3 havuzu patlatarak 1.26 milyon dolarlık varlık çalmayı başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.