Haberler

Güney Afrika’da Süper Market Zinciri Bitcoin Ödemelerini Başlatacak

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların benimsenmesi her geçen gün artarken Bitcoin ödemelerini kabul eden firmalar gündeme gelmeye devam ediyor. Son olarak Bitcoin ile ödemeleri başlatacağını duyuran şirketler arasına Güney Afrika merkezli süper market zinciri Pick n Pay (PIKJ.J) girdi. BTC ile ödeme kabul etme konusunda ilk çalışma aşamasını başarıyla tamamlayan şirket, bu sistemi daha fazla mağazaya genişletmek için harekete geçti.

Güney Afrika’da Kripto Benimsenmesi Artıyor

Guney Afrika Kripto

Güney Afrika’da yetkililerin kripto varlıklarını resmen bir finansal ürün olarak ilan etmesi büyük ses getirdi. Finans Sektörü Yürütme Kurumu’nun bu duyurusunun ardından ülkedeki en büyük süper market zincirlerinden Pick n Pay, BTC ile ödemeleri başlatma planını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kripto paralar, geleneksel bankacılık sistemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda ya da daha ucuz ödeme yapmak ve para alışverişinde bulunmak isteyen kişiler tarafından giderek daha fazla kullanılıyor. Birçok şirket Bitcoin’i kabul ederek buna yanıt veriyor.”

BTC ile Ödeme Ağı Genişletildi

Pick n Pay şirketi geçtiğimiz aylarda 10 mağazasında Bitcoin ile ödeme işlemlerini önceden seçilmiş kişilere açmıştı. Bu sistemi diğer müşterilerinde test etmek için 29 mağazaya daha Bitcoin ile ödeme sisteminin kurulduğu belirtildi. Süper market zinciri Pick n Pay bu kapsamda Electrum ve CryptoConvert ile ortaklık anlaşması imzalandığını duyurdu. Şirket müşterilerine kasa noktasında Bitcoin Lightning teknolojisi ile ödeme imkanı sunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.