Haberler

BM Terörle Mücadele Komitesi: Teröristler Kripto Paraları Kullanıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para birimleri giderek popülerlik kazanırken, hükümetlerin bu alandaki baskısı da artış gösteriyor. Kripto paraların olumsuz amaçlı kullanımı, son dönemde devletlerin gündemine taşıdıkları bir konu haline geldi. Kripto paraları kıskanç altına alan kurumlara son olarak Birleşmiş Milletler (BM) de örnek oldu. Geçen hafta sonu Hindistan’da düzenlenen BM Terörle Mücadele Komitesi toplantısında terör örgülerinin yeni teknolojileri ne yönde kullandıkları tartışıldı.

Teröristlerin Tercihi Kripto Paralar

Terorist Ve Kripto Para

BM yetkilileri, terör örgütlerinin yaygın olarak nakit ve havale gibi para transferi yöntemlerini kullandıklarını açıkladı. Yetkili Martynova, terör örgütlerinin gizli bir şekilde para transferi yapabilmek için yeni teknolojileri de etkili biçimde kullanmaya başladıklarını dile getirdi. Buna göre teröristler, kripto paralar, mobil ödeme sistemleri ve merkeziyetsiz borsaları kullanarak para transferi gerçekleştiriyor.

BM yetkilisi Martynova, toplantıda yaptığı açıklamasında “Blockchainin doğası ve kripto paralar, finansal araştırmacı ve kolluk kuvvetlerinin takip etmesi için karmaşık bir ortam oluşturuyor.” ifadelerini kullandı. Yetkililer, teröristlerin kriptoyu kullanarak dünyanın bir ucundan diğerine anonim şekilde transfer yapabilmesi yüzünden endişelerini dile getirdi.

Kriptolara Regülasyon Şartı

Birleşmiş Milletler yetkilileri, teröristlerin çok pratik biçimde kullandıkları kripto para transferine karşı çözüm için regülasyonları işaret etti. Tüm dünyanın uygulayacağı ortak regülasyonlar sayesinde bu sorunun ortadan kalkabileceği belirtiliyor. Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, geçen hafta kriptoların olumlu olarak büyük potansiyel taşıdığını dile getirmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.