HaberlerEkonomiPiyasa

Son Dakika! Merakla Beklenen ABD Yıllık Enflasyon Verisi Açıklandı! Haziran 2023

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) yıllık enflasyon oranı yüzde 3 olarak belirlendi.

Son bir haftadır kripto piyasasını etkileyen ABD, ülkedeki enflasyon oranlarını azaltmak için büyük bir çaba harcıyor. Bu amaçla, ABD uzun süredir faiz artışına devam ediyor.

Ancak, ABD’deki ekonomik durumlar hakkında oldukça fazla konuşulması, faiz artışıyla ilgili yeni söylentilerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Birçok analist, ABD’nin faiz artışında yavaşlama yaşayacağını düşünüyor. ABD, geçtiğimiz ayın başında 25 baz puanlık bir faiz artışı gerçekleştirdi. Hemen ardından gelen enflasyon verilerine göre, ABD’de 2023 Haziran’da yıllık enflasyonun yüzde 3 seviyesinde olduğu açıklandı.

17078793
Son Dakika! Merakla Beklenen Abd Yıllık Enflasyon Verisi Açıklandı! Haziran 2023 3

ABD, 2023 Haziran Enflasyon Oranlarını Açıkladı

2023 Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kripto yatırımcılarının merakla beklediği enflasyon oranlarını açıkladı.

Haziran ayında ABD’deki yıllık enflasyon oranı yüzde 3 olarak belirtilmiştir. ABD’de Haziran ayı için enflasyon beklentisi ise yüzde 3,1 olarak şekillenmişti. Piyasalar, enflasyonun düşeceğini ve faiz kararının buna göre belirleneceğini düşünmektedir. Geçmiş aylarda enflasyon durumuna baktığımızda, Nisan ayında yüzde 4,9 ve Mart ayında yüzde 5,0 seviyeleri ortaya çıkmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.