Haberler

Beklenen Gün Geldi: MiCA’nın İlk Kuralları Açıklandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avrupa Birliği’nin menkul kıymetler düzenleyicisi, MiCA yasasıyla ilgili detaylı kripto kurallarını ilan etti.

Bu durum, AB’deki kripto şirketlerinin uyması gereken ilk yasal düzenlemelerin belirlendiği anlamına geliyor. Kripto şirketlerinin kullanıcılara yaklaşımı da belirlendi. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), kripto varlık yasasının uygulanmasına yönelik ilk kuralların ayrıntılarını açıkladı.

AB’de MiCA’nın İlk Kurallarını Yayınladı!

1687598797486
Beklenen Gün Geldi: Mica’nın İlk Kuralları Açıklandı! 3

AB menkul kıymetler düzenleyicisinin 160 sayfadan oluşan kurallar kitabı, kripto şirketlerinin kullanıcı şikayetlerini nasıl ele alması ve çıkar çatışmalarını nasıl yönetmesi gerektiğini içeriyor. MiCA, 2024’te yürürlüğe girecek. Düzenlemeler kripto şirketlerine, 27 ülkeli blokta tek bir lisansla faaliyet gösterme olanağı verecek. Diğer varlıkların değerine bağlı stablecoin‘ler için rezerv gereksinimleri belirleneyecek.

Kurum, kripto şirketlerinin deneyimlerine ilg ilgli gizli bilgileri de talep etti. Kripto şirketlerinden beklenen gelir, whitepaper ile zinciriçi ve dışı ticaretin kullanımı hakkında gizli bilgileri 20 Eylül’e kadar istedi. ESMA, ekim ayında sürdürülebilirlik ve kayıt tutmayı kapsayan kuralların açıklanacağını bildirdi. 2024 yılının başlarında yabancı şirketlerin AB‘de nasıl hizmet vereceği belli olacak. Ayrıca kripto paraların menkul kıymet kriterleri açıklanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.