Metaverse HaberleriHaberler

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı’dan Metaverse Müjdesi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

TRT genel müdürü Mehmet Zahid Sobacı’dan Metaverse müjdesi. Metaverse ile ilgili harika bir haber geçtiğimiz günlerde “TRT Uluslararası Metaverse ve Yayıncılık Forumu”na geldi. TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin Metaverse üzerinde çalıştığını ifade etti.

Sobacı şu açıklamaları yaptı:

Şu hususu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki hem TRT hem de yayıncılık tarihi için çok önemli bir dönüm noktasına hep birlikte şahitlik ediyor olacağız, yani TRT Metaverse’nin doğuşuna. Görülen o ki, bireyleri, toplumları, devletleri, politikaları ve bütün bir dünyayı kasıp kavuran bu değişim ve dönüşüm silsilesinde başrolü önümüzdeki dönemde web 3.0 ve blockchain üzerine inşa edilen ‘metaverse’ alacaktır. Üç boyutlu ve uçtan uca tasarımsal-deneyimsel yapısıyla bir nevi internetin halefi olacak ‘metaverse’, insanların, nesnelerin, hayallerin dijital temsilciler aracılığıyla yaşayacağı yer olarak tanımlanıyor. ‘Metaverse’nin 2030’a kadar 13 trilyon dolarlık bir pazara ulaşması, 2080’e kadar ise dünyadaki en büyük teknoloji pazarı haline gelmesi ve dünyanın yayın, yapım, eğitim, çalışma modellerini kökten dönüştürmesi öngörülüyor. TRT’nin ‘metaverse’de ön sıralardaki yerini alması ve bu mecrada en güçlü yayın kuruluşlarından biri olması amacıyla Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen ‘metaverse’ dizayn ve teknoloji şirketleriyle iş birliği gerçekleştirerek tasarım ve teknolojik altyapı çalışmalarına başladık.

Sobacı, TRT Metaverse’de kanal değiştirmenin yerini mekan değişikliğine bırakacağını, hayranların en sevdikleri müzisyenlerle yan yana oturabileceğini belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.