EkonomiHaberler

Ünlü Ekonomist, Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Dikkat Çekti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Makroekonomik koşullar değerli metalin fiyatını etkilemeye devam ederken, yatırımcılar altının nereye gideceğini merak ediyor. Bu arada, finans firması Zeal LLC’nin kurucusu Adam Hamilton, altın fiyatları için yükseliş tahmininde bulundu.

Adam Hamilton, Bu Seviyelerine Dikkat Çekti!

Daha önce bildirildiği üzere ABD Merkez Bankası 2021’deki son toplantısında söylediklerini açıkladı. Bu toplantıda faiz artırımının planlanandan daha erken gerçekleşeceğine dair sinyaller aşikardı. Birçok kişi bu durumda altının nasıl davranacağını merak ediyordu. Yükselecek mi? Daha da yükselecek mi? Bu konuyla ilgili karşılaştırmalı bir analiz bir uzman tarafından yayınlandı.

Hamilton altın analizinde, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını artıracağını açıklamasının altını caydırmayacağı yazıyor. Hamilton, tarihsel döngüye atıfta bulunarak, “Altın, 1971’den beri yaşadığımız bazı faiz artırım döngülerinde büyük kazanımlar elde etti.” dedi. “Yükselen faiz oranları borsa satışlarını artırabilir ve altın talebini artırabilir” diyor. Hamilton, 1971’den itibaren faiz artırım döngülerinde altının performansını vurgulayarak, altının 11 faiz artışında ortalama yüzde 27 büyüdüğünün altını çiziyor. Geriye kalan beş faiz artırımı ise geri çekildi. Düşüş ortalama %14 civarındaydı.

Ünlü Ekonomist, Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Dikkat Çekti!
Ünlü Ekonomist, Altın Fiyatları İçin Bu Seviyelere Dikkat Çekti!

Uzmana göre, değerli metalin faiz oranı artışları sırasındaki performansı, fiyatın döngülere nasıl girdiğine ve Fed’in ne kadar hızlı sıkılaştığına bağlı. Sonuç olarak Hamilton, Fed’in faiz oranlarını artırma hamlesinin altın fiyatlarını artırabileceğini, çünkü borsaların yüksek faizli bir ortamda düştüğünü kaydetti. Altının bu büyük taze para akışıyla birlikte büyümesi için 2,980 dolara ulaşması gerekiyor.” İfadeleri kullandı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.