HaberlerEkonomi

Küresel Piyasalar Fed’e Odaklandı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz hafta piyasalarda olumsuz bir seyir gözlendi. Fed’in şahin para politikasının sona ermediğine ilişkin endişeler piyasalar üzerindeki baskıyı artırdı. Küresel piyasalarda dikkatler Çarşamba günü açıklanacak kritik Fed kararına çevrildi. Fed’in yanı sıra Japonya ve İngiltere merkez bankalarının kararları da yakından yakından takip edilecek. Fed, kritik faiz kararını 20 Eylül akşamı 21.00’de açıklayacak.

Küresel Piyasalarda Fed Kararını Merakla Bekliyor!

Image
Küresel Piyasalar Fed'e Odaklandı! 3

Küresel piyasalar Fed’in Çarşamba günü açıklayacağı karara odaklanmış durumda. ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole toplantısında gündem hakkında konuştu. Powell, “Uygun olması halinde daha fazla faiz artışına hazırız. “Enflasyon sürdürülebilir yüzde 2 hedefine ulaşana kadar faiz oranlarını kısıtlayıcı bir seviyede tutmayı planlıyoruz” dedi. Ayrıca geçtiğimiz haftayı yüzde 0,4 düşüşle tamamlayan dolar endeksi bu sabah yatay hareket ediyor.

Ayrıca geçen haftayı Dow Jones yüzde 0,83 kayıpla kapatırken, Nasdaq endeksi yüzde 1,56, S&P 500 ise yüzde 1,22 düşüş yaşadı.

Kripto endüstrisindeki aktiviteye bir göz atalım. Son 24 saatte yüzde 0,5 oranında artan piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin, bu haberin yazıldığı an itibarıyla 26 bin 679 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’i hemen Ethereum . Ethereum da son 24 saatte 0,1 oranında artış kaydetti. Bu yazı yazıldığı sırada 1.631 dolardan işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.