HaberlerTüm Haberler

USDT ve USDC’ye Yeni Rakip: Hong Kong!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hong Kong hükümeti, USDT ve USDC ile yarışabilme amacıyla, Hong Kong dolarına bağlı bir stabilcoin oluşturulması çağrısında bulunuyor.

Hong Kong, Tether (USDT) ve USDC ile rekabet edebilmek adına bir stabilcoin çıkarmaya olumlu yaklaşıyor. Yeni bir politika önerisi doğrultusunda, hükümet destekli bir stabilcoin, maliyetleri azaltacak, ödeme sistemlerini iyileştirecek, doların düşürülmesine katkıda bulunacak ve Hong Kong’un fintech yeteneklerini güçlendirecektir. Bu sayede, gelecekteki fintech tahmin edilebilirliği de düşecektir.

Hong Kong, Projeleri İle Dikkat Çekiyor!

Bic Hongkong Negative 850X478 1
Usdt Ve Usdc'ye Yeni Rakip: Hong Kong! 3

Politika önerisi, finansal kapsayıcılığı artırmak, işlem verimliliğini artırmak, maliyetleri düşürmek, ödeme sistemlerini iyileştirmek ve Çin’in fintech gibi yeteneklerini sunmak için geleneksel finans ve dijital ekonomi arasında bir köprü olarak istikrarlı paraların önemini vurgulamaktadır.

Uzmanlar, hükümetin özel kurumların stablecoin ihraç etmesine izin veren mevcut planının yeterince iddialı olmadığını ve sınırlı pazar payıyla sonuçlanabileceğini savunuyor. Xfers tarafından yayınlanan ve 6,6 milyon dolarlık piyasa değeriyle Singapur’un XSGD stablecoin’i, toplam 110 milyar dolardan fazlasına sahip olan USDT ve USDC ile benzerlik gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.