HaberlerTüm Haberler

dYdX, v4 Testnet’ini Gerçekleştireceğini Duyurdu 

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

dYdX’in v4 sürümü, merkeziyetsiz bir borsa olan dYdX’in herkese açık testnet’iyle yarın başlıyor. Testnet’te, 5 Temmuz TSİ 20:00’de işlem yapmak mümkün olacak.

Güncellemeyle birlikte yeni özelliklerin geleceği öngörülüyor. Ayrıca, daha fazla doğrulayıcının katılımı gerçekleşecek. dYdX’in Kilometre Taşı 3 güncellemesi başarıyla tamamlanmıştı. dYdX v4 ile yenilikçi özelliklerin gelmesi, önemli bir dönüm noktası olarak bekleniyor. Testnet, genişletilmiş doğrulayıcı ekosistemiyle mainnet’e geçiş öncesindeki son test aşaması olacak.

Cosmos-SDK’nın son özellikleri arasında, limit emirlerinin yerleştirilmesi, Dinamik Fonlama Oranları ve ABCI 2.0 gibi yenilikler bulunmaktadır. Bu özellikler, yeni bir testnet ile birlikte kullanıcıların cüzdanlarını bağlama, testnet fonları talep etme, emir defterini görüntüleme, uzun ve kısa pozisyon açma gibi birçok işlemi deneyimleme imkanı sunacaktır. Kilometre Taşı 4’te, testnet’i çalıştıran doğrulayıcı sayısı 40’tan fazla olacak ve Türkiye’den doğrulayıcı şirketler de bu sayıya dahil olacak. Ayrıca, herkese açık testnet, Bitcoin ve Ethereum pariteleriyle başlatılacak. Ağın yükseltilmesiyle birlikte, açık kaynaklı yazılımın 30’dan fazla pariteyi destekleyeceği söyleniyor.

Dydx Fi
Dydx, V4 Testnet'ini Gerçekleştireceğini Duyurdu  3

dYdX v4’ün Herkese Açık Testnet’i 5 Temmuz’da Piyasaya Sürülüyor

dYdX, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Cosmos (ATOM) ekosistemi üzerine “dYdX v4″ü inşa edeceğini açıkladı. Kendi blockchain geliştirme kit’i ‘CosmosSDK’yi kullanarak, kendi blockchain’ini oluşturacakları ve konsensus algoritması ‘Tendermint’e dayanacakları belirtildi. Şu anda faaliyette olan dYdX V3, Ethereum’un Layer 2 çözümü Starknet’in özelleştirilmiş bir versiyonu olan StarkEx zincirinde inşa edilmiş olsa da, dYdX v4’ü Cosmos ekosistemine taşıyacaklar. Bu şekilde tam bir merkeziyetsizleşme hedefleniyor. İşlem hızının ise yaklaşık 100 kat daha hızlı olması planlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.