Bitcoin Haberleri

Bitcoin madencilerine kötü haber Norveç’ten geldi: Teşviklerin kaldırılması öneriliyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının genel olarak zor ve kötü günler geçirdiği son dönemlerde, kripto para madencileri de artan maliyetler ve düşen varlık fiyatları sonrasında ciddi zararlarla karşılaştı. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen kripto para benimsemesinin arttığı görülüyor. Her ne kadar Bitcoin (BTC) madencileri geçtiğimiz yılda olduğu gibi büyük kazançlar elde edemiyor olsa da birçok madenci 2021 yılında büyük bir servet biriktirmeyi başardı. 2022 genelinde düşüşlerle mücadele eden Bitcoin madencileri için bu kez de Norveç’ten bir kötü haber geldi.

YASA TASARISI MECLİSE SUNULDU

Norvec Senato

Bitcoin madencilik faaliyetleri, artan ayı sezonu zorluklarına rağmen gün geçtikçe ilgi görmeye devma ediyor. Ancak Norveç Maliye Bakanı Trygve Slagsvold Vedum, Bitcoin madenciliği yapan çiftliklerin elektrik için daha az oranda ödeme yapmasına olanak tanıyan teşvik programının iptal edilmesini önerdi. Vedum söz konusu yasa tasarısını 6 Ekim’de meclise sundu ve Norveç’in bazı bölgelerinde artan elektrik talebinin ana nedeninin madencilik faaliyetleri olduğunu öne sürdü.

“2016 DURUMDAN TAMAMEN FARKLI BİR NOKTADAYIZ”

Trygve Slagsvold Vedum tarafından meclise sunulan yasa tasarısında, “Şu anda elektrik piyasasında madencilere yönelik teşviklerin getirildiği 2016’daki durumdan tamamen farklı bir noktadayız. Birçok bölgede elektrik arzı artık talep baskısı altında ve bu da fiyatları yükseltiyor. Ayrıca Norveç’te kripto para madenciliğinde bir artış görüyoruz. Vatandaşlara elektrik sağlamak için bu kapasitelere ihtiyacımız var” ifadeleri yer aldı. Vedum, madencilere de standart tarifenin uygulanması durumunda devletin fazladan 14 milyon dolar gelir elde edebileceğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.