Haberler

Çin, Seyahatte CBDC Ödemelerine Yeşil Işık Yaktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Cinin 3 Buyuk Kenti Dijital Yuan Pilot Uygulama Merkezi Olacak
Çin, Seyahatte Cbdc Ödemelerine Yeşil Işık Yaktı! 3

 

Çin’de merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanımını artırmak için çalışmalar devam ediyor. Jinan, Şantung eyaletinin başkenti, otobüs yolculukları için CBDC ödemelerini kabul edecek. Dijital yuan kullanan yolculara çeşitli indirimler uygulanacak.

CBDC ile Ödeme Uygulaması Devreye Girdi!

Jinan şehri, CBDC’nin yaygınlaşmasını teşvik etmek amacıyla tüm otobüs ağı üzerinde dijital yuan ödemelerini uygulamaya başladı. CBDC ödemeleri ilk olarak iki otobüs hattında test edildi ve deneme sürecinin ardından tüm otobüs ağı için kullanıma açıldı.

Jinan şehrindeki son haberlere göre, CBDC’yi destekleyen tüm kart okuyucuları ve otobüs güzergah yazılımları güncellendi. Yolculara CBDC kullandıklarında ücret indirimi sağlanacak. Ayrıca, CBDC kullanan yolculara en fazla iki indirimli yolculuk imkanı sunulacak ve bir ay içinde en fazla altı indirimli yolculuk yapabilecekler.

Ülkede, CBDC kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli uygulamalar devreye alındı. Mayıs ayından itibaren Changshu şehrinde memur maaşları dijital yuan ile ödeneceği duyuruldu. Xuzhou kentinde ise sınır ötesi ticaretler için CBDC uygulamasına karar verildi. Fransız bankası BNP Paribas, Çin Merkez Bankası ile dijital yuan için ortaklık kurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.