HaberlerBitcoin Haberleri

‘Spot Bitcoin ETF’leri Emeklilik Fonlarının Önünü Açacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finans dünyasının en büyük opsiyon borsalarından Chicago Board Options Exchange (CBOE) başkanı John Palmer, geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e verdiği demeçte Bitcoin (BTC) gündemini yorumladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularına yeşil ışık yakıp yakmayacağı sorusu hala yanıt bulmazken Palmer, olumlu senaryoda lider kripto paraya yeni bir ilgi dalgasının başlayacağını belirtti.

“SEC’in onayı emeklilik fonlarının spot Bitcoin ETF’leri aracılığıyla kriptoya yatırım yapmasının önünü açacak.”

Bitcoin Etf 2.Jpg

CBOE başkanı John Palmer, metindeki anahtar kavramları anlattı ve spot fon onayının türev ürünlere etkilerinin ne olacağını açıkladı. Palmer, BTC tabanlı türev ürünlerin çeşitliliğinin gelecekte önemli ölçüde artabileceğine inanıyor. Ayrıca, ünlü isim, kripto paralarla daha önce tanışmamış bireysel yatırımcıların spot ETF’ler aracılığıyla sektöre ilk adımlarını atabileceklerini vurguladı.

10 Ocak’a kadar kesin bir yanıt vermesi gereken ARK Invest 21 Shares Bitcoin ETF başvurusu için Komisyon, bazı yatırım yöneticilerinin erken harekete geçtiğini belirtti. Advisors Preferred Trust’ın yayınladığı izahnameye göre, yatırım fonu portföyünün yüzde 15’ine kadarını Bitcoin tabanlı ürünlere ayırma yetkisi bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.