Altcoin Haberleri

XRP atağa geçti, yükselişleriyle göz doldurdu! Bu artışın arkasında ne var?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Aralık 2020’den bu yana ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile davalık konumda olan Ripple’ın XRP’si, son günlerde gelen ataklarla dikkatleri çekti. Piyasa değeri ile en büyük 10 kripto para birimi arasında en çok dikkat çeken varlıklardan biri olan XRP, son 24 saatte gelen %8’in üzerindeki değer artışının yanında son bir haftada gelen %10’un üzerindeki yükselişiyle güçlü fiyat hareketleri ortaya koydu.

XRP FİYATINDA SERT YÜKSELİŞ!

Xrp Fiyatinda Sert Yukselis

Hafta açılışı, başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto para piyasaları genelinden milyarlarca doların silinmesiyle başladı ve altcoinlerde de sert değer kayıpları kaydedildi. 19 Eylül tarihinde 0,339 dolar seviyesine kadar gerileyen XRP, yine aynı gün içinde gelen yükselişlerle 0,392 dolar seviyesine kadar yükseldi. Uzmanlar, XRP fiyatındaki bu ani ve sert yükselişin arkasında, davalık olan Ripple ile SEC’nin, ortak şekilde “özet karar” talebinde bulunmuş olmalarının olduğunu belirtiyor.

SEC – RIPPLE DAVASINDA NELER OLDU?

SEC ile Ripple arasındaki dava devam ederken Ripple duruşma olmaksızın mahkemenin karar vermesini talep etmişti ve SEC de aynı talepte bulunmuştu. Tarafların davada bu yönde bir ortak kararda buluşması, Ripple adına olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi ve bu talep, XRP fiyatına hızlı bir şekilde yansıdı.

SEC, Aralık 2020’de Ripple şirketine ve şirketin 2 üst düzey yöneticisine, XRP satışlarının ABD menkul kıymet yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile 1,3 milyar dolarlık “kayıtsız menkul kıymet satışı” davası açmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.