Editörden SeçmelerEthereum HaberleriHaberler

Sahte Bitcoin ve Kripto Para Madenciliği Uygulamaları Google Play’den Kaldırıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dolandırcılık amaçlı çıkarılan Bitcoin ve Kripto Para Madenciliği Uygulamaları Google Play’den Kaldırıldı

ABD-Japon siber güvenlik şirketi Trend Micro‘nun son yayınladığı rapora göre, daha önce bulut madenciliği operasyonlarına meydana getirilen yatırım yapılması karşılığında kullanıcılara Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) şeklinde kripto paralar sunuyormuş şeklinde davranan sekiz kripto para bulut madenciliği uygulamasının dolandırıcı olduğu, kullanıcıları reklam izlemeye ve abonelik hizmetleri için ödeme hayata geçirmeye yönlendirdiği tespit edildi.

Şirket, tespit edilen fena amaçlı uygulamaların “kurbanları reklam izlemeye, aylık averaj 15 dolar olan abonelik hizmetleri için ödeme hayata geçirmeye ve karşılığında hiçbir şey almadan artan madencilik kapasitesi için ödeme yapmak için kandırdığını” söylemiş oldu.

Ekip, bulgularını Google Play‘e bildirdiklerini ve “uygulamaların Play Store’dan derhal kaldırıldığını” söylemiş oldu.

Tespit edilen sekiz Android uygulaması şunlardır:  BitFunds – Crypto Cloud Mining, Bitcoin Miner – Cloud Mining, Bitcoin (BTC) – Pool Mining Cloud Wallet, Crypto Holic – Bitcoin Cloud Mining, Daily Bitcoin Rewards – Cloud Based Mining System, Bitcoin 2021, MineBit Pro – Crypto Cloud Mining & btc miner, and Ethereum (ETH) – Pool Mining Cloud.

  • BitFunds – Kripto Bulut Madenciliği
  • Bitcoin Miner – Bulut Madenciliği
  • Crypto Holic – Bitcoin Bulut Madenciliği
  • Daily Bitcoin Rewards – Bulut Tabanlı Madencilik Sistemi
  • Bitcoin 2021
  • MineBit Pro – Kripto Bulut Madenciliği & btc madencisi
  • Ethereum (ETH) – Havuz Madenciliği Bulutu
  • Bitcoin (BTC) – Havuz Madenciliği Bulut Cüzdanı

Sahte kripto madenciliği uygulamalarının analizi, herhangi bir gerçek kripto madenciliği faaliyeti göstermediklerini ortaya koydu. Trend Micro, uygulamalrın kullanıcı arayüzündeki (UI) düzmece madencilik faaliyetlerinin bir sayaç ve bazı rastgele işlevlerden oluşan mahalli bir madencilik simülasyonu vesilesiyle gerçekleştirildiğini söylemiş oldu.

Firmanın analizi, 120’den fazla düzmece kripto para madenciliği uygulamasının kurbanları dolandırmaya devam ettiğini gösteriyor.

Şirkete nazaran, “Kripto para madenciliği yapmayan ve kullanıcıları uygulama içi reklamları izlemeye yönlendiren bu uygulamalar, Temmuz 2020’den Temmuz 2021’e kadar dünya genelinde 4.500’den fazla kullanıcıyı etkiledi.”

Trend Micro’ya gör, tespit edilen uygulamalardan ikisi ücretli uygulamalardır: Crypto Holic – Bitcoin Bulut Madenciliğinin fiyatı 12.99 dolarken, Daily Bitcoin Rewards – Bulut Tabanlı Madencilik Sisteminin fiyatı ise 5.99 dolar.

Bununla birlikte hem parasız hem de ücretli düzmece madencilik uygulamaları, kurbanlara mühim seviyede daha büyük maliyetler oluşturuyor.

Raporda, “Bu uygulamaların bulut madenciliği operasyonlarıyla ilişkili olmamasına yada herhangi bir kripto para madenciliği özelliğine haiz olmamasına karşın, bu uygulamalardan bazıları kullananların uygulamaların 14.99 dolardan 189.99 dolar şeklinde yüksek bir fiyata kadar çıkan uygulama içi ücretlendirme sistemleri vesilesiyle kripto para madenciliği için ödeme yapmalarını istiyor” denildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.