HaberlerNFT Haberleri

Yuga Labs, OpenSea’den Çekildiğini Duyurdu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

NFT dünyasındaki içerik yaratıcıları arasında telif haklarıyla ilgili tartışmalar hala devam etmektedir. OpenSea’nin telif aracının kaldırılmasına Yuga Labs’ten ciddi bir tepki geldi.

Yuga Labs, platformu terk edeceğini açıkladı. Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) yaratıcılarından olan Yuga Labs, OpenSea’den ayrıldığını duyurdu. Yuga Labs’ın bu kararında OpenSea’nin telif yaptırımlarını kaldırmasının etkisi büyük oldu. Yapılan açıklamada, tüm yükseltilebilir sözleşmeler ve yeni koleksiyonlar için OpenSea desteğinin geri çekileceği belirtildi. OpenSea, yakın bir zamanda zincir üzerindeki telif uygulama aracı olan operatör filtresini kaldıracağını duyurmuştu.

Yuga Labs
Yuga Labs, Opensea'den Çekildiğini Duyurdu! 3

Yuga Labs CEO’su Daniel Alegre, şirketin OpenSea’nin Seaport marketplace akıllı sözleşmesini kullanımını kademeli olarak sonlandıracağını duyurmak için X üzerinden bir duyuru paylaştı. Alegre, telif haklarının korunmasına inanarak “Yuga, içerik oluşturucuların telif haklarının korunmasına inanıyor” dedi. Yuga Labs’ın çekilme işleminin Şubat 2024’e kadar tamamlanması hedefleniyor.

Operatör filtresi, Kasım 2022’de kullanıma sunuldu ve ikincil NFT satışlarında yalnızca içerik oluşturucularına telif hakkı uygulayan pazarlara kısıtlama getirildi. Bu adım, platformlar arasında Blur gibi platformların filtreye takılmasına neden oldu. OpenSea, ağustos ayında kullanımdan kaldırılacağını, ekosistemden gelen tepkileri ve platformların aracı atlamasını gerekçe göstererek bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.