Bitcoin Haberleri

Z Kuşağı, Kripto Parayı Tercih Ediyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Henley & Partners tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Z kuşağının kripto sektöründe aktif olarak yer aldığı ortaya çıktı. Kripto endüstrisine dair dünya genelinde gerçekleştirilen bu araştırmada, 425 milyon kişinin kripto para kullandığı belirlendi. Ayrıca, Z kuşağının (18-25 yaş) yarısından fazlasının kripto paralara yatırım yaptığı görüldü.

Henley & Partners’ın yayınladığı rapora göre, 88.200 kişi en az 1 milyon dolar değerinde kripto varlığına sahip. Bu istatistik, genel kripto kullanıcılarının yüzde 1’inden daha az bir orana denk geliyor. Kripto milyonerlerinin yaklaşık olarak 40.500’ü Bitcoin’e yatırım yapıyor. Bu da yaklaşık olarak yüzde 46’lık bir orana denk geliyor ve Bitcoin’in kripto milyonerleri arasında en popüler seçenek olduğunu gösteriyor.

Raporda, 100 milyon doların üzerinde kripto varlığı bulunan yatırımcı sayısının düşündüğümüzden daha az olduğu belirtiliyor. Sadece 182 yatırımcının bu kategoride yer aldığı ve bu yatırımcıların 78’inin Bitcoin’e odaklandığı ifade ediliyor. Ayrıca, 22 kişinin en az 1 milyar dolar değerinde kripto varlığı bulunuyor. Bunlardan altısı, yatırımlarını sadece Bitcoin’de tutuyor. Bu oran, kripto milyonerleri ve sentimyonerler arasında olduğundan çok daha küçük bir orana denk geliyor.

Küresel Piyasaya Kriptoda Son Durum Ne?

Kripto Paralar Güçsüz Seyrediyor | Ekonomi Haberleri

Henley & Partners tarafından yayınlanan raporun yanında bir açıklama da yapıldı. Bu açıklamada, endeksin “kripto yatırımcıları adına yatırım geçiş programı seçeneklerini” göstermek üzere tasarlandığı belirtildi. Raporda ayrıca dünya genelinde kripto sektöründe neler olduğuna dair bilgiler de yer aldı. Singapur genel endeksin zirvesinde yer alırken, İsviçre ikinci, Birleşik Arap Emirlikleri üçüncü sırada yer aldı. ABD ve İngiltere ise beşinci ve yedinci sıralarda yer aldı. İlk 10’da yer alan diğer ülkeler arasında Avustralya altıncı sırada, Kanada sekizinci sırada, Malta dokuzuncu sırada ve Malezya onuncu sırada yer aldı.

Singapur ve Birleşik Arap Emirlikleri, kripto yatırımcıları için vergi dostu olmaları nedeniyle en yüksek notları aldı. ABD ve İngiltere ise bu konuda geride kalarak ilk 10’un dışında yer aldı. Ancak, ABD ve İngiltere’de halkın kripto endüstrisini benimsemesi ve bu alana olan ilgisi oldukça yüksek. ABD bu kategoride üçüncü, İngiltere ise dördüncü sıralarda yer alıyor. Birleşik Arap Emirlikleri ve Singapur ise sırasıyla birinci ve ikinci sıralarda yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.