HaberlerBitcoin Haberleri

Grayscale, Spot Bitcoin ETF İçin İçin SEC’e Başvuruyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Kurumsal varlık yöneticisi Grayscale, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Bitcoin Trust’ı (GBTC) Spot Bitcoin ETF’sine dönüştürmek için SEC’e başvuruda bulunma planlarını doğruladı.

Grayscale, İletişim Direktöründen ETF Açıklaması

Grayscale iletişim direktörü Jennifer Rosenthal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Şirketin, açık ve resmi bir göstergenin gelmsiyle  birlikte spot Bitcoin ETF‘i için SEC’e başvuruda bulunmaya hazır olacağını duyurdui:

Geçtiğimiz günlerde ProShares,  Bitcoin Vadeli İşlemler ETF‘inin  Salı günü (19 Ekim 2021) New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başlayacağını duyurmuştu. Bloomberg Intelligence analistleri, yakın zamanlı gösterilen araştırma notlarında, vadeli işlemlere dayalı ETF’lerin onaylanmasının, Grayscale açısından “en kötü senaryo” olabileceğini açıkladı.

“Yeni piyasaya sürülen vadeli Bitcoin ETF’lerinden meydana gelen potansiyel rekabet, GBTC’ye olan talebi azaltabilir.”

ETF’leri Bu Kadar Önemli Yapan Nedir?

ETF’ler, yatırımcıların Bitcoin’e dolaylı olarak yatırım yapmalarına olanak elde eden bir finansal üründür. Özetlemek gerekirse ETF, bir kullanıcının çeşitli borsalarda hesap oluşturma yada kripto para cüzdanları kullanma benzer şekilde gereksinimlere gerek kalmadan yatırım yapmasını ve varlığını güvende tutmasını sağlar.  SEC’in Bitcoin vadeli ETF onayı, kripto para  piyasası adına oldukça pozitif bir durum olarak karşılanıyor. ETF’lerin artması kripto para piyasasına daha fazla yatırımcı çekmesi anlamı taşır diyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.