Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin ETF Onayı Neden Önemli, BTC Fiyatına Etkisi Olur Mu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Kripto para birimleri, uzun zamandır üstünde olan düzenleyici baskı dün akşam saatlerinde gelen SEC’in ETF onayı ile bir nebze olsun rahatladı. SEC’in bir Bitcoin ETF‘ini onaylaması kripto para dünyasını heyecanlandırdı. 18 Ekim pazartesi günü piyasaya sürülecek ProShares Bitcoin ETF‘i BITO sembolü ile borsada işlem görürken Bitcoin vadeli işlemlerini takip edecek.

SEC, ETF Onayı Piyasayı Heyecanlandırdı

Bitcoin, dün akşam saatlerinde 62.888 dolar seviyesine kadar tırmandı. SEC’in Bitcoin ETF onayının ardından 60.000 dolar bandına geriledi. Kripto para piyasası katılımcıları, Bitcoin ETF gelişmesinin arkasından fiyat beklentilerini yukarı taşıdı.

Yılın son çeyreğinde  boğa koşusu sinyalleri oldukça güçlü hale geldi. Yıllardır devam eden Bitcoin ETF haberlerinin nihayet gerçeğe ulaşması topluluğu büyük sevince boğdu. 9 trilyon dolarlık ETF piyasasına girişin Bitcoin adına pozitif neticeleri doğuracağı anlamı taşıyor.

Bloomberg raporuna göre Bitcoin ETF‘i bilhassa merkezsiz kurumların benimsenmesini daha da ilerletecek. Bitcoin ETF’i ile bireysel yatırımcılar lider kripto para birimine daha kolay bir yoldan erişim sağlayacak. Bu bağlamda yatırımcı duygusu ve borsa yatırım fonları ile Bitcoin, önünü sonuna kadar açtı.

Bitcoin Fiyatında Son Durum

Bitcoin, ekim ayı ile birlikte yükseliş ivmesi kazandı. Finansal denetleyicilerin pozitif yaklaşımı, benimsenme oranlarının artışı, zincir içi verilerin pozitif yönde seyri ve daha birçok etken Bitcoin’i 60.000 dolarlık psikolojik direnç seviyesine taşıdı.

[ccpw id=”9919″]

Dün itibarıyla medyaya yansıyan Bitcoin ETF onayı, piyasada hareketliliğe yol açtı. BTC, tüm zamanların en yüksek seviyesine olan arayı kapatmaya devam ediyor. ATH seviyesinin sadece %6 gerisinde konumlanan Bitcoin, 61.000 doların üstündeki seyrini sürdürüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.