HaberlerBitcoin Haberleri

ATH’den Sonra Gelen Ani Düşüşler ile Birlikte 500 Milyon Dolarlık Long Pozisyon Likide Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz gün gelen yeni Bitcoin rekoru sonrasında medyaya yansıyan Çinli emlak devi Evergrande’in iflas haberi düşüşleri beraberinde getirdi. Toplam 500 milyon dolarlık long pozisyon likide oldu.

ATH’den Sonra Gelen Sert Düşüş

ABD enflasyon verisinin açıklanması ile beraber lider kripto para birimi Bitcoin, 66.000 dolar fiyat seviyelerinden başlattığı yukarı yönlü fiyat hareketleri ile birlikte 69.000 dolar fiyat seviyesine yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasa değeri bakımından ikinci en büyük kripto varlık olan Ethereum da, lider kripto para biriminin kaydettiği yeni zirvenin hemen ardından bir yükseliş ivmesi kazandı ve yeni bir ATH kaydetti.

500 Milyon Dolar Likide Oldu!

Bitcoin‘in kaydettiği zirve fiyat seviyelerinin ardından, Çin’in emlak devi Evergrande’nin iflas haberi geldi. Evergrande’nin iflas haberi, tüm risk piyasalarını etkilediği gibi kripto para piyasasına da olumsuz etki gösterdi. Bitcoin, çok kısa bir süre içerisinde mevcut fiyat seviyelerinden başlattığı aşağı yönlü fiyat hareketleri ile, 64.000 dolar fiyat seviyelerine kadar geriledi. Piyasadaki bu yüksek volatilitedeki fiyat hareketleri, kısa bir süre içerisinde 500 milyon dolarlık long pozisyon likidasyon ile sonuçlandı.

Açıklanan verilere göre, 500 milyon dolarlık likidasyonun 235 milyon doları Binance borasında, 196 milyon doları ise OKEx borsasında gerçekleşti. Kaydedilen likidasyonların 200 milyon doları Bitcoin pozisyonu olurken, sırasıyla 96 milyon dolar ve 37 milyon dolarlık likidasyonlar ise, ETH ve XRP pozisyonlarıydı. Toplamda 172.378 traderın pozisyonu likide oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.