HaberlerBitcoin Haberleri

Kripto Paralar Neden Düştü, BTC Yeniden Yükseliş İvmesi Kazanacak Mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’deki kripto kullanıcılarını hedefleyen yeni altyapı tasarısının imzalanması ve Twitter‘dan şirketin şu anda bitcoin (BTC) satın almak istemediğine dair sinyallerin gelmesinin ardından kripto para piyasası bugün yoğun satış gördü.

Düşüşün Sebebi ABD Altyapı Tasarısı Mı?

Piyasa uzmanları, kripto para fiyatlarında yaşanan son düşüşü ABD Başkanı Joe Biden’ın pazartesi günü imzaladığı tartışmalı altyapı tasarısına bağladı. Bu tasarı, kripto kullanıcılarının vergi yükünü artırırken, bir kripto kullanıcısı olarak anonim kalmayı zorlaştırabilecek hükümler içeriyor.

Ayrıca bugünkü satış, Twitter’ın Finans Direktörü (CFO) Ned Segal’in şirketin bilançosuna Bitcoin eklemenin “şu anda mantıklı olmadığını söylediği” Wall Street Journal haberini izliyor.

Segal, “Yatırım politikamızı değiştirmeli ve daha volatil varlıklar almayı tercih etmeliyiz” diyerek, şirketin hala bilançosunda daha az volatil varlıkları tutmayı tercih ettiğini belirtti.

Twitter CFO’su Segal’in şirketin bilançosuna Bitcoin ekleme konusunu “çok fazla düşündüğü” yönündeki önceki yorumları göz önünde bulundurulduğunda bu yeni yorumları BTC yatırımcıları için biraz hayal kırıklığı yarattı.

Bununla birlikte çevrimiçi ortamdaki diğer yorumcular bu düşüşün yasa tasarısı veya Twitter ile hiçbir ilgisi olmadığını, aksine beklenen bir düzeltme olduğunu savunuyorlar.

Boğa Piyasası Sağlam Kaldı !

Son yaşanan düşüş hakkında yorum yapan ARK36‘nın Yönetici Müdürü ve Risk Yöneticisi Mikkel Morch, olayı uzun vadede faydalı olacak bir “kaldıraç silkelemesi” olarak nitelendirdi.

“Boğa piyasası yapısı büyük ölçüde bozulmadan kaldı. Aslında kripto ani fiyat düşüşleri, orta vadede yükseliş trendinin devam etmesi için daha sağlıklı bir piyasaya katkıda bulunan bir kaldıraç silkelemesi ile sonuçlanır.”

Benzer ifadelerde bulunan dijital varlık brokeri ve borsası BEQUANT‘ın Araştırma Müdürü Martha Reyes, Bitcoin’in son iki ayda %50 arttığı göz önünde bulundurulduğunda bu satışın doğal olduğunu söyledi.

Reyes, “Bu yükseliş ABD’nin beklenenden daha yüksek TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) oranlarıyla fazla uzadı ve şu anda yeniden değerlendirme aşamasındayız” diyerek, enflasyon endişeleri ve getiri arayışının muhtemelen bu yıl sonuna kadar Bitcoin fiyatını daha da artıracağını kaydetti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.