Blockchain Haberleri

Wall Street Devinden Blockchain Adımı!

Wall Street'in önde gelen aktörlerinden biri olan Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), blokzincir dünyasına adım atmaya karar verdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Wall Street’in önde gelen aktörlerinden biri olan Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC), blokzincir dünyasına adım atmaya karar verdi. Finansal piyasalarda takas ve uzlaştırma hizmetleri sunan DTCC, blokzincir odaklı bir teknoloji şirketi olan Securrency’i satın aldı. Şirketin bu hamlesiyle merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki konumunu güçlendirmeyi hedeflediği bildirildi.

Bloomberg’in haberine göre DTCC, Securrency için 50 milyon dolar ödeyecek. DTCC CEO’su Frank La Salla, Securrency’nin geliştirdiği teknolojiyi kullanarak blokzincir ağları üzerinde borsa yatırım fonu gibi menkul kıymetlerin üretilebileceğini belirtti.

Wall Street Devinden Blockchain Adımı!

Anlaşmanın ilerleyen haftalarda tamamlanması beklenirken, DTCC 2013’ten bu yana ilk kez bir şirketi bünyesine katacak. Şirket, 2021 yılında 800 milyon menkul kıymet işlemi gerçekleştirdi ve bu rakam toplamda 2,37 katrilyon dolara denk geldi.

Anlaşma kapsamında, Securrency’nin 100 çalışanı DTCC’ye katılacak. Securrency, DTCC Digital Assets olarak yeniden markalanacak. Şirketin yönetiminde ise Securrency CEO’su Nadine Chakar bulunacak.

Chakar, piyasaların dijitalleşme sürecinde DTCC’nin altyapı yeteneklerini Securrency teknolojisiyle birleştirme fırsatından heyecan duyduğunu ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.