HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Bitcoin ve Altcoinler Neden Düşüyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının, Ekim ayı ile birlikte yakaladığı pozitif hava Kasım ayının ortalarına kadar devam etti.  Bu sürese Bitcoin, Ethereum ve birçok Altcoin’de yeni rekor seviyeler görüldü.  Peki son günlerde Bitcoin ve Altcoinler neden düşüyor?

Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor?

Kısa süre öönce yeni rekor seviyelere ulaşan Bitcoin, 70.000 dolar direncine kadar test etmeyi başardı. Fakat Evergrande iflası haberi ile aynı zamana denk gelen test başarılı olamadı. BTC Fiyatının 68.000 dolar bölgesinde yaptığı beşinci testin ardından yeni bir düzeltme için beklentiler oluşmaya başladı. Evet, bu beklentiler boş değildi ve bugünlerde fiyat düzeltmesini net olarak yaşıyoruz.

Yazımızın kaleme alındığı sırada Bitcoin 56.000 dolar sveiyesinde tutunmaya çalışıyor. Özellikle 57.400 desteğinin kaybedilmesi yeniden 55.000 ile 53.000 dolar arasında bir destek testi yaşanır mı ihtimallerini akıllara getirdi. Hacimli satışlar ve RSI’ın mevcut durumu bu ihtimali güçlendiriyor. Güçlü destek olan 58.870 ile 58.180 dolar aralığı şimdilik kaybedildi. Bunun ardından satışların devam etmesi fiyatın 56.000 ve 53.000 bölgelerine kadar iğne atmasını mümkün kılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto Para Piyasasındaki Düşüşleri Fırsata Çevirme!

Altcoinler Neden Düşüyor?

Lider Bitcoin öncülüğünde başlayan düşüş trendi birçok altcoin’e yansıdı. Önceki dönemlerde olan kazanımlarının önemli bir kısmı kaybedildi. En büyük altcoin olan Ethereum (ETH) kritik destek bölgesi olan 4.000 dolara kadar geriledi. Ethereum’da  4.000 desteğinin altında kapanışlar olmamsı durumunda kısa vadede 3.700 dolara gerileyebilir.

Piyasanın en büyük 10 altcoininde yüzde 5 ile yüzde 10 arasında değer kayıpları görülüyor.  Bu değer kayıplarının daha da derinleşmesi ihtimaline karşın güncel stop bölgelerinizi kontrol etmeniz yararınıza olacaktır. Bitcoin’in düşüşünü uzatması halinde  çift haneli zararlar görebiliriz. BTC fiyatının aşağı yönlü hareketi dominance yüzdesini de artırıyor. Kripto para piyasaları ATH noktasından 600.000 milyon dolar geriye düştü.

UYARI: Yazımızda yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi içermemektedir. Yatırımcılar, yatırımlarını kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleşirmeye özen göstermelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.