Bitcoin HaberleriHaberler

Güç Endeksi Dibe Vurdu! BTC Düşüşü Devam Edecek Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin‘in 40.000 doların altına düşmesi kripto para piyasasında önemli kayıplar yaratırken, haftalık göreceli güç endeksi de fiyatların daha önce dibe vurduğu bölgeye girdi. Sonuç olarak uzmanlar, endekste bu bölgenin altına inmemiş en büyük kripto para birimindeki düşüşün sona erebileceğine inanıyor.

Güç Endekdi Dibe Vurdu!

Ekim ayında ETF haberlerinden sonra hızla yükselen ve Kasım ayında 69 bin dolara ulaşan Bitcoin, iki aydan kısa bir sürede 30 bin dolar düştü. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı beklentisi düşüşün ana nedeni olurken, haftalık göreli güç endeksi de en düşük noktasına ulaştı.

ABD medyasından Bloomberg haberine göre, Bitcoin’in performansını tahmin etmede önemli bir işaret olarak kabul edilen “haftalık göreceli güç endeksi”, satışların daha önce sona erdiği bölgeye girdi.

RSI veya göreceli güç göstergesi, piyasa hareketini tahmin etmek için bir araçtır. RSI’nin en düşük olduğu zamanlar, son düşüşlerin daha şiddetli hale geldiği zamana tekabül ediyor. RSI, Kasım 2018 ile Mart 2019 arasında, ayı sezonunun tam ortasında tekrar dibe vurdu. Ayrıca, Mart 2020 çöküşü ve Mayıs 2021’deki RSI da önemli düşüşler gördü.

1X 1 768X432 1

Fed Faiz Kararı Çok Önemli

Önümüzdeki hafta, geleneksel pazarlar ve ana akım haberlerle birlikte hareket ettiği için özellikle yakın vadede Bitcoin için çok önemli olacak. Özellikle 25-26 Ocak tarihlerindeki Fed toplantısında alınan bir karar, en büyük kripto para birimi ve tüm kripto para piyasası üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Nisan 2021’de 64 bin dolar ile zirve yapan Bitcoin, Tesla’nın satışları durdurma kararı ve Çin yasakları getirmesi nedeniyle düşüş yaşamadan yaz aylarında 29 bin dolara kadar düştü. Yazma sırasında, en büyük kripto para birimi yaklaşık 35,600 dolardan işlem görüyordu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.