Altcoin HaberleriHaberler

Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin, Cüzdanındaki Şaka Coinleri Sattı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Ethereum (ETH)’un kurucu ortağı Vitalik Buterin,  bilgisi ve onayı olmadan cüzdanına gönderilen bir grup köpek temalı şaka coini satarak bu satıştan 1 milyon doların üzerinde para kazandı.

Buterin ve Şaka Coin’lerini Elden Çıkardı!

Ethereum kurucu ortağı, Salı günü Ethereum cüzdanına istemeden gönderilen  farklı köpek temalı kripto varlıkları sattı. Etherscan işlemleri, satılan tokenlerin büyük bir kısmının köpek temalı coinlerin oluştuğunu gösteriyor. Buterin, bu tokenlerden yaklaşık 200 trilyon Shih tzu (SHIH) token ve Dogey-inu (DINU) token, 224 trilyon Kishu inu (KISHU) token, 373 trilyon civarında Baby shiba (BHIBA) token ve trilyonlarca sayıda diğer köpek temalı coin’ini sattı.

Buterin, satış işlemlerini merkezi olmayan borsa Uniswap’da gerçekleştirdi. Bu coin’ler arasında bulunan Aidi Inu, Small Doge, Jejudoge, Baby Shiba, Kishu Inu ve HuskyToken’ın toplam değeri 4,3 milyon doların üzerindeydi. Ancak, satılan niş paralar için likidite eksikliği sebebiyle, Buterin’in cüzdanına geçen 1.8 milyon dolar oldu.

Bu coinlerin büyük bir kısmı satışı ardından değer kaybetti. Örneğin BHIBA son 24 saatte %70’ten fazla düşerken, SHIH %50’den fazla düştü. Diğer köpek temalı coinler de son 24 saat içinde  %10 düştü.

Buterin’e Gönderilen Şaka Coinler

Bilindiği üzere Mayıs ayında  “dogecoin (DOGE) katili” shiba inu (SHIB) tokenin kurucuları SHIB arzının %50’sini Buterin’in cüzdanına yatırdı. Bununla birlikte Buterin bu coinleri SHIB’nin %50’den fazla düşmesine yol açan Hindistan’ın Kripto COVID Yardım Fonu‘na 50 trilyon SHIB bağışı da dahil olmak üzere hayır kurumlarına bağış yaptı.

Buterin, sonrasında ise kalan SHIB’inin %90’ını yakmayı ve coinlerin toplam arzını azaltmayı hedeflediğini duyurdu. Ayrıca işlem açıklamasında da bir not ekleyen Buterin şunları belirtti:

“coinleri sonsuza kadar tutmanın asla bir seçenek değildir”

Etheruem kusucusu SHIB ile birlikte aynı ay içerisinde Akita Inu ve Dogelon Mars da dahil olmak üzere toplam 63 milyon dolarlık token satışı gerçekleşitrdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.