Bitcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Bitcoin’e (BTC) Seviye Atlatacak Faktörler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının amiral gemisi Bitcoin (BTC) fiyatı, 2021 senesinin başından bu yana %50’in üzerinde artış gösterdi. Farklı dönemlerde çeşitli baskılara karşısında 30.000 dolar seviyelerine kadar düşen Bitcoin, Şuan Nisan ayında yakaladığı ATH‘sinden %30 uzakta görünüyor. altında hareket ediyor. Lider kripto para BTC, şu anda 2021 sonu fiyat tahminlerinden biraz uzakta bir görüntü çiziyor. Peki Bitcoin’e yeniden seviye atlatacak faktörler neler? gelin birlikte inceleyelim…

Bitcoin’de Benimsemenin Yayılması

Benimseme, bu yıl için bir başka mühim kelimedir. PlanB, ülke Eylül ayında bunu icra eden ilk ülke olduğu süre tarih yazdığı için El Salvador‘un Bitcoin’i yasallaştırmasına değindi.

Şimdiye kadar, BTC kullanımı, en azından El Salvador başkanı Nayib Bukele’ye bakılırsa hızla artıyor. Bu nedenle, S2F yaratıcısı, başka bir ülkenin bu örneği takip etmesi durumunda kripto para biriminin fiyatını artırabileceğini belirtti.

Bir ülke olmasa bile, tanınmış bir isim aynı şeyi yapabilir. Geçmişte Elon Musk benzer şekilde adlar bundan bahsettiğinde BTC fiyatının iyi yönde dalgalanabileceğini gördük. Bu nedenle, kripto topluluğunun yeni bir Michael Saylor alması durumunda, Bitcoin hakikaten de süratli bir yükseliş başlatabilir.

Benimseme, Apple, Amazon, Google yada Microsoft benzer şekilde devasa bir şirketten de gelebilir. Öyle ki Walmart’ın Litecoin ödemelerini kabul edeceğini iddia eden yeni bir düzmece rapor, BTC’nin dakikalar içinde birkaç bin dolar artması ile sonuçlandı.

Raporun düzmece bulunduğunun ortaya çıkmasına karşın Bitcoin fiyatı aynı hızla düştü, sadece dünyanın en büyük kuruluşlarından birinin Bitcoin’i benimsemesi durumunda iyi mi sonuçlanacağını hayal edebilir.

ABD’de Bitcoin ETF Onayı

Belki de geçtiğimiz yıl içinde kripto para birimi alanında en oldukca tartışılan konulardan biri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun, Bitcoin performansını izleyen bir borsada işlem gören fonu onaylayıp onaylayamayacağıdır. 2021’de Kanada ve Brezilya’nın bu tür ürünlere yeşil ışık yakmasından sonrasında daha da popüler hale geldi.

SEC, 2016’dan beri sayısız müracaat aldı. Geçen yıla kadar neredeyse hepsini reddetti, sadece 2021’de yeni bir yaklaşımı var, kararları geciktirmek. Bu, Gary Gensler’in ipuçları ve oldukca sayıda analistin bir BTC Vadeli İşlemler ETF‘sinin derhal köşede olabileceğini iddia etmesi, bu şekilde bir ürünün hakikaten bu senenin sonuna kadar onaylanabileceği yönündeki spekülasyonlara yol açtı.

Gerçekten olursa, iyi düzenlenmiş bir Bitcoin ETF vesilesiyle varlığa maruz kalacakları için birçok geleneksel finansal yatırımcı ve kurum içinde önder kripto para birimini meşrulaştıracaktır. Bu nedenle, bu şekilde bir hareketin neticeleri, hakikaten de Bitcoin için mühim bir fiyat artışına yol açabilir.

Çin’in Geri Adım Atması

Bu şu anda en hayal edilemez senaryo benzer şekilde görünüyor. Çin, neredeyse var olduğu sürece kripto para birimi alanına karşı olmuştur. Ancak bu yıl ülke, kripto para madencilerinin, ticaretin ve aradaki her şeyin peşinden giderek durumu tamamen başka bir seviyeye taşıdı.

Madenciler, kripto para madenciliği yapabilecekleri başka ülkelere akın etmeye başladı. Ayrıca oldukca sayıda merkezi kripto para borsası, Çinli kullanıcılar için hizmetleri durdurmak mecburiyetinde bırakıldı.

Merkezi olmayan ürünlerden yada yaygın olarak kabul gören İnternet varlıklarından hoşlanmadığı malum dünyanın en kalabalık ülkesi, kendi merkez bankası dijital para birimini geliştiriyor. Bitcoin‘den tamamen değişik çalışacak, doğrusu hükümetin tüm işlemler üstünde kontrolü elinde tutmasına izin verecek.

Sonuç olarak, bir Çin’in geri adım atma şansı yok denecek kadar azca görünüyor. Ancak buna gerek olmayabilir. Nominal GSYİH açısından dünyanın en büyük ülkesi olan ABD, piyasalar üstünde pozitif yönde bir tesiri olan aynı yoldan gitmeyeceğini aslına bakarsanız belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.