Blockchain HaberleriHaberler

Hackerlardan Nomad’a 9 Milyon Dolarlık İade!

Hackerlar, Nomad Blockchain köprüsünde yaklaşık 190 milyon dolar çaldıktan sonra 9 milyon doları Nomad'a geri gönderdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hackerlardan Nomad’a 9 milyon dolarlık iade. Hackerlar, Nomad Blockchain köprüsünde yaklaşık 190 milyon dolar çaldıktan sonra 9 milyon doları Nomad’a geri gönderdi.

Nomad Blockchain köprüsü, Pazartesi gecesi siber saldırı sonucunda 190 milyon dolarlık hasara uğradı. 190.38 milyon hack olayından bir gün sonra, failler Nomad’a toplam zararının %5’ini geri verdi.

 Kolluk Kuvvetleri ve Nomad Hack Saldırısını Durdurmak İçin İşbirliği Yapıyor

Bir blockchain güvenlik şirketi olan PeckShield, saldırı girişiminin 9 milyon doları veya tüm kaybın kabaca yüzde 4.75’ini iade ettiğini bildirdi. Stablecoin‘ler, çok sayıda adresten dönen fonların çoğunluğunu oluşturuyor (3,78 milyon USDC ve 2 milyon USDT).

Nomad, saldırganları bulma kabiliyetini artırmak için başlangıçta “beyaz şapkalı bilgisayar korsanları” ve “etik araştırmacılardan” Twitter üzerinden ödemeleri iade etmelerini istedi.

Tweet’te şöyle yazıyor:

Fonları izlemek için önde gelen bir blockchain analiz firması ve kolluk  kuvvetleriyle aktif olarak çalışıyoruz. İlgili herkes önümüzdeki günlerde gerekli önlemleri almaya hazır.

Hack  saldırısını tek bir kişinin mi yoksa bir grup insanın mı yaptığı henüz bilinmiyor. Blockchain verilerindeki işlemler, olaya ilişkin ilk bilgilere göre birden fazla saldırgan görünümü oluşturularak gerçekleştirilmiş olabilir. Düzeltmeler geliştirilirken, kripto para birimi Anchorage Digital, kurtarılan varlıkları yönetecek ve koruyacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.