Bitcoin HaberleriHaberlerKripto Para Birimleri

Lider Stablecoin Tether’dan (USDT) Önemli Duyuru!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider stablecoin Tether’dan (USDT) önemli duyuru. Tether, dünyanın en yaygın kullanılan stablecoin’inin ihraççısı ve aynı zamanda çeşitli söylentilerin kaynağı. Bugüne kadar şirkete çeşitli şikayetler geldi. Evergrande hisseleri ve ödül tokenlerinden teminat kıtlığına kadar. Bugün şirket, topluluğa bazı önemli haberleri duyurdu.

Tether (USDT) Hakkındaki İddialar

Tether geçen yıl elinde bir miktar nakit bulunduğunu, ancak önemli miktarda ticari senet veya kısa vadeli şirket borcu satın aldığını bildirdi. Tether, kimin şirketlerinden ticari kağıt tuttuğunu veya bu varlıkların nerede bulunduğunu tam olarak belirlemedi, bu da endişelere neden oldu.

Tether (Usdt) Hakkındaki İddialar
Tether (Usdt) Hakkındaki İddialar

Ancak şirket rezervlerindeki ticari senet miktarı azalmaktadır. Ticari senet, 2021’in dördüncü çeyreğinde Tether’in toplam rezervlerinin %30’undan biraz fazlasını oluşturuyordu. Üçüncü çeyrekte bu oran yüzde 44 idi.

Tether ve bağlantılı kripto para borsası Bitfinex’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, Çarşamba günü Paris Blockchain Haftası Zirvesi’nde şunları söyledi:

Zamanla ticari borç miktarını azaltmaya devam edeceğiz. Henüz azaltmayı bitirmiş değiliz.

Arduino’ya göre Tether, ticari kağıttan gelen parayı ABD Hazinesine yerleştirdi.

Tether (USDT)

Stabilcoin, ABD doları gibi gerçek dünyadaki bir varlığa bağlı dijital bir paradır. Bitcoin gibi kripto para birimlerinde görülen büyük değişikliklerin aksine, değerleri sabit kalmalıdır.

USDT madeni parası, piyasa değeri 82 milyar dolardan fazla olan Tether tarafından verilir. Kripto yatırımcıları, Bitcoin gibi kripto para birimlerinde ticaret yapmak için paralarını ABD dolarının fiat karşılığı yerine USDT’ye çevirir. Bu paritenin ticareti kolaydır.

Tether, geçen yıl ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından USDT tokeninin yüzde 100 fiat para birimi tarafından desteklendiği hakkında “yanlış veya yanıltıcı beyanlarda bulunduğu” için 41 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Tether, geçen yıl ayrı bir şikayet üzerine New York Başsavcısı ile yapılan anlaşmanın bir parçası olarak dijital para birimini ayakta tutan varlıkların bir tanımını yayınlamayı kabul etti. Ancak, ticari gazetenin hangi firmalara ait olduğunu açıklamadı. Tether ise elinde tuttuğu borcun kalite derecelendirmesini halka açık hale getiriyor.

Sonuç olarak, ticari borç kağıtlarını azaltmak veya hatta ortadan kaldırmak, USDT ve tabii ki kripto para birimleri üzerinde büyük bir FUD potansiyelini düşürür.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.