Haberler

ABD Adalet Bakanlığı SBF’ye Karşı Adım Attı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), kripto düzenlemelerinin olmamasının eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’e (SBF) karşı yapılan cezai suçlamalara engel olmadığını iddia etti. Bakanlık, bu hamlesiyle SBF’nin avukatlarına meydan okudu.

Sam Bankman-Fried’ın avukatları, FTX’in ABD’de düzenlememe nedeniyle SBF’nin suçsuz olduğunu savundu. Ancak Adalet Bakanlığı, mahkemeye verdiği dilekçede, bu durumun cezai suçlamalara engel olmadığını belirtti.

Abd Adalet Bakanlığı Sbf'Ye Karşı Adım Attı

Bakanlığın dilekçesi, SBF’nin FTX’teki fonların zimmete geçirilmesiyle ilgili suçlamaların açıklığa kavuşturulması ve yeniden gözden geçirilmesi talebine yanıt olarak sunuldu. Adalet Bakanlığı, mevzuatın olmamasının sanığın suçsuz olduğu anlamına gelmediğini vurguladı.

Adalet Bakanlığı, mevcut yasaların şirketlerin müşteri varlıklarını çalmasını yasakladığını belirterek, SBF’nin bu durumla ilgili suçlandığını ifade etti. DOJ, sanığın kullanıcılara yanlış beyanlar vererek onlardan para çaldığını savundu.

SBF, 3 Ekim’de jürili duruşmanın ilk günüyle karşı karşıya kaldı ve duruşmanın altı hafta kadar sürebileceği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.