Haberler

eToro’ya Avustralya’dan Dava Şoku!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), eToro‘ya türev hizmet sözleşmelerindeki sorunlar nedeniyle dava açtı. eToro’nun türev piyasalara yönelik sözleşmelerindeki testlerin yetersiz sonuçlandığı belirtilerek dava açıldığı duyuruldu.

Bu durum, fark sözleşmesi (CFD) ürünüyle ilgili olarak ASIC ile eToro arasında bir çatışmaya neden oldu ve kullanıcılar arasında endişe yarattı. ASIC’in genel açıklaması, CFD ürününün geniş bir pazarı hedeflemesi ve tasarım-dağıtım kurallarını ihlal etmesi şeklinde yer alıyor.

Eto
Etoro'ya Avustralya'dan Dava Şoku! 3

ASIC, eToro tarafından sunulan CDF’lerin karmaşık ve değişken olduğunu belirtti. Platform üzerinde yapılan testlere dayanarak yaptığı açıklamada ASIC, şunları dile getirdi;

“eToro’nun tarama testi, başarısız sonuçlanmıştır. CFD ürününün muhtemelen uygun olmayacağı müşteriler haricinde hiçbir faydası bulunmuyor. Örneğin, müşteriler ifadelerinde sınırlama olmaksızın değişikliğe gidebilmeli. Ayrıca, müşterilerin olası başarısızlık durumlarıyla ilgili sorular sorulmalıydı.”

eToro ile Avustralya düzenleyicisi arasında gerilim artmış durumda. ASIC’in müşteri sorunları, hizmet sistemleri ve sözleşmelerden kaynaklanan endişeleri nedeniyle eToro’yu yakından takip etmesi, bu kararın sonuçlarının nasıl olacağı konusunda merak uyandırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.