Kripto RehberEditörden Seçmeler

SXP Coin Nedir? Swipe Ekosistemi Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SXP Coin, piyasanın bir bütün olarak yükseliş trendi yaşadığı 2021’e adının altın harflerle yazdı. 2019 yılında Joselito Lizarondo tarafından Londra’da kurulan blockchain tabanlı ödeme ağı projesi Swipe’ın kripto parası SXP’nin fiyatı ve popülaritesi de arttı.

Şirket, kendi internet sitelerindeki tanıma göre; kullanıcılarının, tüm dünyada “herhangi bir şeyi” harcamalarına imkan tanıyor. Yetkilendirilmiş Hisse Kanıtı (dPoS) protokolü sayesinde ağda fikir birliğini kullanıcılarının istekleri doğrultusunda sağlayan bu ödeme dünyasında ilgili merak edilenleri, rehber yazımızda detaylı bir şekilde mercek altına alacağız.

Sxp Coin Nedir? Swipe Ekosistemi Nasıl Çalışır?

SXP Coin Nedir?

SXP Coin; Swipe ödeme ekosisteminde kullanılan yerli kripto para birimidir. Ekosistemin kullanıcıları için ortaya koyduğu farklı ürün ve hizmetler için gerekli olan altyapıyı sağlar. Açık kaynak kodludur ve ağ üzerindeki kararlar kullanıcılarının oy çokluğu ile alınır. Ekosistem, kullanıcıları için; merkezi dünya ile merkezi olmayan dünya arasında bir araç olmayı hedefler.

Kurucu ve Yıl: Joselito Lizarondo / 2019
Blockchain: Toplam Arz: güçlü> 530 milyon(CoinMarketCap’e göre)
dolaşan arz: 480 milyon(CoinMarketCap’e göre)
Piyasa Değeri : 250 Milyon Dolar(11 Mart 2022)
En Düşük Fiyat: 0,16 Dolar
En Yüksek Fiyat : 5,86 Dolar
Proje Amacı: Blok Zinciri Tabanlı Ödeme Ağı Projesi
Kullanım Alanı: Ödeme Yöntemi

Swipe ekosistemi ilk kurulduğunda sadece Ethereum ağı üzerindeki dijital varlıkların değiş tokuşuna izin veriyordu. Binance tarafından satın alındıktan sonra Ethereum, Binance Chain ve Binance Smart Chain ağları üzerinden anlık işlemlere ve ödemelere izin vermeye başladı. Ayrıca dünyanın en büyük ödeme ağlarından biri olan Visa’nın altyapısı ile kullanıcılarına sanal ya da fiziki banka kartı ile kolayca ödeme yapma imkanı veriyor.

Ekosistem; kripto para birimleri, NFT‘ler, fiat para birimleri ve stablecoin’ler arasında anlık dönüşümlere de izin veriyor. Şirket, 30’dan fazla ülkede kripto ödeme hizmetleri sunarak 135’ten fazla fiat para birimi ve dijital varlığın değişimini destekliyor.

Ekosistemde kendi tokeninizi oluşturabilir, SPX tokenlerinizi stake edebilir ve yeni kurulan blockchain projelerinde erken yatırımcı olabilirsiniz. Anlaşmalı markalardan alışveriş yapmak için SPX Coin’lerinizi kullanırken indirim ve avantajlardan yararlanın.

Swipe Ekosistemi Nasıl Çalışır?

Swipe Cüzdanından Swipe ekosistemine erişebilirsiniz. Swipe Wallet, merkezi ve merkezi olmayan borsalarda işlem yapmanızı sağlar. İşlem ücretleri, kullanıcıların cüzdanlarına yatırdıkları SXP coin tahsil edilir. SPX kaynakları sınırlıdır. Sistemin belirlediği kurallar çerçevesinde toplam SPX coin arzı yaklaşık 300 milyon adet ile sınırlandırılmıştır. İşlem ücretlerinin %80’i anında yakılır. Plan, tamamlanmış veya tamamlanmış tüm coinlerin yakımından sonra hala dolaşımda olan 100 milyon coin bulunmaktadır.

Çoğu blok zincirinden farklı olarak Swipe ekosistemi, DPoS (Delegated Proof of Stake) protokolü üzerine kuruludur. Cüzdanlarında SXP coin bulunan kullanıcılar; “seçmen” olarak adlandırılırlar ve ağ yönetişimi konusunda söz hakkına sahiptirler. Ağ için sonraki adımlar üzerinde anlaşmaya ek olarak, kullanıcılar “temsilciler” olarak adlandırılan node operatörlerinin birimleri için de oy kullanırlar. Temsilciler, sistem ağını güvence altına alma ve işlemleri doğrulama görevini üstlenir ve karşılığında sistem tarafından ödüllendirilen SXP paralarını alırlar. Delege sayısı 53 kişi ile sınırlıdır.

Binance’in Swipe’ı kademeli olarak satın alması Ocak 2022’de tamamlandı ve kalan son hisse Binance’e devredildi. Tüm ekosistemin Mart ayında “Solar” adlı yeni bir ana ağa geçmesi planlanıyordu. Taşıma işleminden sonra şirket, ürün ve hizmetlerine atadığı “Swipe” yerine “SXP” adını kullanmaya başlayacak.

Sxp Price Prediction

SXP Coin Geleceği ve Yol Haritası

Dünya dijital ödeme yöntemlerine daha aşina hale geldikçe, güçlü ortaklıklar kuran şirketler oyundaki konumlarını güçlendiriyor. SXP, ödeme ekosisteminde gelecek vaat eden projelerden biri olan Binance, FTX, Visa gibi sektör lideri şirketlerle ortaklık yapıyor.

SXP, Binance’i satın aldıktan sonra temelden değişti ve Solar ağına geçti ve onu ana ağ olarak kullanıyor. Ana ağ kurulumu tamamlandıktan sonra geliştirme ekibinin meşgul olması bekleniyor. Geçiş tamamlandıktan sonra, yeni ağ için staking, 2022’nin ilk çeyreğinde aktifleştirildi.

Yeni Swipe Cüzdan’ın masaüstü, web ve mobil sürümlerinin Solar Network’te de kullanıma sunulmasıyla birlikte, kullanıcılar kendi tokenlerini oluşturabilecekler. SXP, Solar Metaverse Alpha’yı bu yılın ikinci çeyreğinde kullanıcılara sunacak ve şu anda NFT Marketplace beta sürümünü yayınlamayı planlıyor.

SXP Paraları Nasıl Alınır?

SXP birçok kripto para borsasından satın alınabilir ve ilk olarak 2019 yazında dijital borsalarda listelenmiştir. Binance, FTX, Gate.io, Kucoin başlıcalarıdır.

10 Kasım 2022 tarihinde SXP 0,206644 dolardır. Piyasa değeri 104.119.544 doları aştı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.