HaberlerKripto Rehber

KuCoin Futures Nasıl Kullanılır? İpuçları ve İşlem Açma

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

“Halk borsası” olarak da anılan KuCoin, olası kazançları artırmak için hem spot ticaret hem de vadeli ticaret sağlar. Acemilerden uzmanlara kadar tüm kullanıcı demografisi, KuCoin Futures adı altında 10 milyondan fazla kullanıcıyla platformda sunulan vadeli işlemlerin özelliklerine çekilecek. KuCoin borsası hakkında ayrıntılı bilgi arayanlar için buraya kapsamlı bir KuCoin incelemesi de bırakalım.

KuCoin Futures Nedir?

KuCoin ekibi, KuCoin Vadeli İşlemleri olarak bilinen finansal türevler için ticaret platformunu oluşturdu. Vadeli işlem veya vadeli işlem sözleşmelerinde işlem yapmak, genellikle sözleşme ticareti olarak adlandırılır. Kaldıraç, vadeli işlemlerde kârınızı artırmak için kullanılabilir ve piyasanın yönü ne olursa olsun, uzun veya kısa pozisyon tutarak para kazanmanın bir yolunu bulabilirsiniz. Bir tüccar vadeli işlem sözleşmesinin değerinin yükseleceğine inanıyorsa, uzun bir pozisyon oluşturabilir; düşmesini bekliyorsa kısa bir tane açabilir.

KuCoin Futures, 14 farklı dil sunar ve endeksi hesaplamak için gelişmiş bir algoritma kullanır. Üç Aylık Vadeli İşlem Sözleşmeleri, Madeni Para Teminatlı Sözleşmeler ve USDT Teminatlı Sözleşmeler dahil olmak üzere yaklaşık 100 sürekli ve üç aylık sözleşme mevcuttur.

Vadeli Sözleşmeler ve Sürekli Sözleşmeler

KuCoin Futures, vadeli ve sürekli sözleşmeleri destekler. Vadeli işlem sözleşmesi, belirli bir mal veya varlığı gelecekte belirli bir zamanda önceden oluşturulmuş bir fiyattan satın almak veya satmak için yapılan bir sözleşme türüdür. Aynı zamanda, kalıcı bir sözleşmenin sona erme tarihi yoktur ve sürekli ticaret için kullanılabilir. Özetle, kalıcı sözleşmeler yatırımcılar arasında giderek daha ilgi çekici hale gelmektedir.

USDT-Marjin ve Coin-Marjin

USDT marjlı sözleşmeler, pozisyonların açılmasına izin verir ve takas için USDT kullanılır. Temel seviyedeki fiyatlar, gelirle doğrusal olarak dalgalanır.

Aksine, Coin Teminatlı Sözleşmeler, işlemler için BTC ve ETH gibi kripto para birimleri kullanılarak pozisyon açılmasına izin verir ve takas, bu dijital paralar kullanılarak gerçekleştirilir. Örneğin, BTC teminatlı bir sözleşmede dayanak varlık olarak Bitcoin’i kullanmalısınız. Ethereum sözleşmelerini takas etmek istiyorsanız, aynısı geçerlidir.

Lite Sürüm ve Futures Brawl

KuCoin ayrıyeten yeni başlayanların vadeli işlemlerine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan eğlenceli bir ürün olan KuCoin Futures Brawl’ın yanı sıra basit ve kullanımı bait bir arayüze sahip Lite sürüm fırsatı sunmaktadır.

Ffa5B3D7C92348E4Ab6B69Bd5D2C084E

KuCoin Futures’ın Avantajları

Kullanım kolaylığı

KuCoin Futures, vadeli işlemlerde hem Profesyonel hem de Lite sürüm imkanı sunmaktadır.  Bu sayede yeni başlayanlar da kolaylıkla işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca Futures Brawl, vadeli işlemde alım satımları daha kolay ve eğlenceli bir pozisyona sokuyor.

Daha Az Fonla Karını Artır

Yüksek kaldıraç oranı ile karınızı daha az fonla yükseltmek artık kolay bir durum. Sadece 1 dolar ile BTC’de vadeli işlem sağlamaya devam edebilirsiniz.

Tüm Yatırımcı Sınıfları İçin Gelişmiş Araçlar

100’dan fazla farklı coin/token’ın yanı sıra yeni başlayandan profesyoneline kadar tüm yatırımcılara örnek olan çok sayıda ileri düzey emir ve sözleşme türü barınmaktadır.

Sağlam ve Güvenli Sistem

KuCoin, vadeli işlemlerde olağan dışı bir tasfiyeyi engellemek için 6 popüler borsanın spot fiyatından oluşan gelişmiş bir akıllı endeks algoritmasını kullanmaktadır.

Vadeli İşlemlerde Kârı Artırmak için İpuçları

  • Kaldıraç, özellikle yüksek oynaklığın olduğu dönemlerde, vadeli işlemlerde hem riski hem de olası karı artırır. Sonuç olarak, bir ticaret açmak için tüm bakiyeyi kullanmak tam bir kayba neden olabilir.
  • Yeni başlayanlar için yüksek kaldıraç oranları nadiren en iyi seçenektir. Tüm kullanıcıların en fazla üç kat kaldıraç oranıyla başlaması tavsiye edilir.
  • Genellikle “Zararı Kes” olarak adlandırılan “Zararı Durdur” seçeneğini kullanmamak, yeni başlayanların en sık yaptığı hatalardan biridir. Bazı insanlar bunun farkında bile olmayabilir. Zararı Durdur, pozisyonunuzu yönetmenize yardımcı olur, çünkü sadece pozisyonunuzun tasfiye edilmesini engellemez.
  • KuCoin Futures, daha çok yeni başlayanlar için vadeli ticaret uygulamaları için bir oyun gibi görünen Futures Brawl’ı piyasaya sürdü.

KuCoin’de Vadeli İşlem Nasıl Yapılır? Adım Adım Rehber

Vadeli İşlemi Etkinleştirme

1. Adım: KuCoin hesabınıza giriş yapın. Üst menüde Türev İşlemler‘ini seçin ve vadeli işlem bölümüne girmek için Vadeli İşlem Klasik butonuna basın Image11
2. Adım: Futures Ticaretini Etkinleştir butonuna tıklayın

Image4 11

Varlıklarınızı Vadeli İşlem Hesabınıza Transfer Etme

Nasıl İşlem Yapılır?

1. Adım: KuCoin Futures‘a girişinizi sağlayın, Trade‘e tıklayın ve vadeli işlem ürününü üzerinden arama gerçekleştirinImage6 6
2. Adım: KuCoin Futures’ta emir vermek için lütfen emir türünü ve kaldırac seçimini yapın, daha sonra emir miktarının girişini yapın.

Şu anda KuCoin Futures, üç emir tipini desteklemektedir: Limit emir, piyasa emri ve stop emri.

Limit emir: Limit emirde, ürününün alım satımını gerçekleştirmek için önceden belirlenmiş bir fiyat kullanılır. KuCoin Klasik Vadeli İşlem’de emir fiyatını ve miktarının girişinin yapabilir., hemen ardından bir limit emir vermek için Satın Al/Long ya da Satış/Short butonuna tıklayabilirsiniz

Piyasa emri: Ürünü, mevcut piyasada mümkün olan en iyi fiyattan almak veya satmak için verilen bir emir türüdür. KuCoin Klasik Vadeli İşlem’de emir miktarını girebilir, bir piyasa emri vermek için Satın Al/Uzun ya da Satış/Short‘a tıklayabilirsiniz.

Stop emri: Piyasa fiyatı önceden belirlenmiş durdurma fiyatına ulaştığında tetiklenir. KuCoin Klasik Vadeli İşlemlerinde stop emri vermek için, tetikleme tipini seçebilir ve stop fiyatını, emir fiyatını ve emir miktarını kendiniz oluşturabilirsiniz.

3. Adım: Kaldıraç oranını seçin. Kaldıraç, kazanç miktarınızı yükseltmeyi amaçlar. Kaldıraç oranı ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz potansiyel kazançlar ve kayıplar da o kadar yüksek oranda gerçekleşecektir. Bu sebeple seçim yaparken ihtiyatlı olun.Image3 14
4. Adım: KuCoin Futures, işlem emri girerken Post Only, Hidden, GTC, IOC gibi gelişmiş fırsatlar sunarGelişmiş ayarlar yalnızca limit ya da stop emirleri için mevcut.
5. Adım: Satın Al/Long & Satış/Short

KuCoin Futures’ta emir bilgilerinizin girişini sağladıysanız long pozisyon açmak için Satın Al/Long’a, short pozisyon açmak için Satış/Kısa butonuna basabilirsiniz.

Long pozisyonda, vadeli işlem fiyatı artarsa kar elde etmiş olursunuz. Short pozisyonda da vadeli işlem fiyatı düşerse kar elde etmiş olursunuz.

Image10

Pozisyonlarınızı Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

KuCoin Futures’ta başarılı bir şekilde emir verdiyseniz pozisyon listesinde açık ve stop emirlerinizi denetleyebilirsiniz ya da iptal edebilirsiniz.

Eğer emriniz oluşmuş ise pozisyon detaylarınızı Pozisyonlar bölümünde ekranda görürsünüz.

Image8 2

Miktar: Bir emirdeki vadeli işlem sözleşmesi sayısı

Giriş fiyatı: Mevcut pozisyonunuzun ortalama giriş fiyatı

Likidasyon fiyatı: Vadeli işlemlerin fiyatı, likidasyon fiyatının altındaysa pozisyonunuz tasfiye edilir.

Gerçekleşmemiş PNL: Mevcut pozisyonların değişken kar ve zarar durumu. Pozitifse kar ettiğiniz, negatifse para kaybettiğiniz anlamına gelir. Yüzde; kar ve zararın emir tutarına göre oranını gösterir.

Gerçekleşmiş PNL: Gerçekleşmiş PNL, bir pozisyonun giriş ve çıkış fiyatı arasındaki farktır. İşlem ve fonlama ücretleri de gerçekleşmiş PNL’e dahildir.

Marj: Bir pozisyonu açık tutmak için elde bulundurmanız gereken asgari fon miktarıdır. Marj bakiyesi, eksiye düştüğünde pozisyonunuz tasfiye edilir.

Oto-Yatırma Marjı: Otomatik Yatırma Marjı modu etkinleştirildiğinde, mevcut bakiyedeki fonlar, açık pozisyonlara eklenerek pozisyonun tasfiye edilmesi durdurulmaya çalışılır.

Kar Al/Zarar Kes: Kar al veya zarar kes ayarlarının etkinleştirilmesi, fiyat dalgalanmalarından kaynaklanan kayıpların önlenmesi için sistemin kar al veya zarar kes işlemlerini pozisyonlarınıza otomatik olarak uygulamasını sağlar. Önerilir.

Pozisyonlarınızı Nasıl Kapatırsınız?

Pozisyonlar’a tıklayın. Pozisyonlarınızı kapatmak için iki seçenek bulunmaktadır: Piyasa Emri ile Kapat ve Limit Emir ile Kapat.

Image13 1

1. Piyasa Emri ile Kapat: Kapatmayı düşündüğünüz pozisyon büyüklüğünü girin, Onayla’ya tıklayın. Pozisyonlarınız mevcut piyasa fiyatından kapatılır.Image12
2. Limit Emir ile Kapat: Kapatmayı planladığınız pozisyon fiyatını ve büyüklüğünü ekrana girin. Pozisyonlarınızı kapatmak için Onayla’ya butonuna tıklayın.Image2 17

KuCoin Hakkında

KuCoin, Eylül 2017’de tanıtılan 600’den fazla dijital varlık için küresel bir kripto para borsasıdır. Şu anda 207 ülke ve bölgede 10 milyondan fazla müşteriye spot ticaret, marj ticareti, P2P fiat ticareti, vadeli işlemler ticareti, staking ve kredi sunmaktadır. Hizmetler. IDG Capital ve Matrix Partners, 2018’de KuCoin’in A turuna 20 milyon dolar yatırım yaptı. CoinMarketCap’e göre KuCoin şu anda en iyi 5 kripto para borsasından biri ve günlük hacme göre genellikle bu 5 borsa arasında ilk 3’te yer alıyor. Ayrıca Forbes, KuCoin’i 2021’in en iyi kripto para borsalarından biri olarak seçti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.