Altcoin Haberleri

ABD Adalet Bakanlığı, kripto para karıştırıcı platformu Helix’in kurucusu ile yeniden davalık oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de kripto para alanının nasıl düzenleneceği, bu alana ne tür bir regülasyon çerçevesinin getirileceği uzun zamandır merak edilenler arasında yer alıyor. Kimi zamanlarda sektör adına pozitif adımlar atılırken, çoğu zaman ise ABD’de kripto paralar adına sert ve negatif adımlar atılıyor. Bu nedenle de şimdilik ABD’nin, kripto para konusunda çizgisini olumsuz tarafta çektiği görülüyor. Gelişmeler bu yönde ilerlerken, bu kez de ABD Adalet Bakanlığı, “kripto para karıştırıcı” platformu Helix’in kurucusu Larry Harmon’a 60 milyon dolarlık dava açtı.

HELIX’IN KURUCUSUNA DEV CEZA

Helixin Kurucusuna Dev Ceza

Daha önce kripto para karıştırıcı uygulaması olan Tornado Cash’i kara listeye alan ABD’de, Adalet Bakanlığı bu kez de kripto para karıştırıcı platform Helix’in kurucusu Larry Harmon’a 60 milyon dolarlık dava açtı. Harmon Ekim 2020’de Banka Gizliliği Yasası’nın (BSA) ihlali gerekçesi ile daha önce davalık olmuştu. Söz konusu dava, ABD Hazine Bakanlığı’nın alt birimlerinden olan Mali Suçlar Uygulama Ağı tarafından yürütülmüştü. FinCEN olarak da bilinen büro, Harmon’un Helix ile bağlantılı olduğunu belirttiği yasadışı faaliyetlerde bulunduğunu öne sürdü. Taraflar, 2 yıllık aranın ardından tekrar davalık oldu.

LARRY HARMON CEZAYI ÖDEMEDİ

Söz konusu dönemde Harmon, mahkemenin verdiği 60 milyon dolarlık cezayı ödemedi. Tornado Cash benzeri platform olan Helix ile yasadışı para gönderme operasyonu yürüttüğü öne sürülen Harmon, 2 yıl önceki davada suçlamaları kabul etmişti. Bu kez de Harmon’un bu cezayı ödememesi tekrar mahkeme taşındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.