Altcoin HaberleriHaberler

Eski SEC Başkanı Jay Clayton Kripto Projesine Katıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Eski SEC Başkanı Jay Clayton, Ripple davasını açmasının ardından sonrasında önemli sayılacak bir kripto para projesine dahil oldu!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski Başkanı Jay Clayton Ripple (XRP) davasını açan isim olarak biliniyor. Clayton, dijital varlıklar için gizleme hizmeti veren Fireblocks’a katılmış olduğu bugün duyuruldu.

Fireblocks’tan Önemli Transfer

Danışman olarak katılan eski SEC Başkanı, firmanın güvenlik altyapısından görevli olacak. Fireblocks kendine bu mevzuda yetkin bir isim bulmuşa benziyor. İlerleyen süreçte görevden ayrıldıktan sonrasında Gensler’in de bir kripto projesinde yer aldığını görebiliriz.

CEO Michael Shaulov, yeni mensubunun finansal piyasaları düzenleme alanındaki uzmanlığına güveniyor.

Şirket temmuz ayında D serisi yatırım turuna çıkmış ve 310 milyon dolar toplamıştı. Unicorn seviyesindeki sayılabilecek kripto projelerinden olan marka, büyümesini devam ettiriyor.

Eski SEC Başkanı kısa sürede Financial Times’a bir röportaj vermiş ve blockchain teknolojisinin kaçınılmaz şekilde benimseneceğini söylemişti. Teknolojinin gelecekteki yerini kabul eden Clayton yasaların ihlal edilmemesi gerektirme ettiğini de korumak için çaba sarfediyor.

Eski Başkan şunları söylemişti:

Bu hızla gelişen teknolojinin potansiyel verimliliklerini devamlı sevmişimdir. Ancak hızla gelişen teknolojinin büyük umut vaat etmesi, onu kanundan kaçmak için kullanabileceğiniz anlamına gelmez”.

Mevcut SEC Başkanı Gensler’in de buna benzer düzinelerce açıklaması bulunuyor. Hatta fırsatını bulursanız MIT’de blockchain anlattığı saatlerce ders var, bunu YouTube üstünden inceleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ripple (Xrp) Davasını Açan Sec Başkanı
Ripple (Xrp) Davasını Açan Sec Başkanı

Ripple (XRP) Davasını Açan SEC Başkanı

Geçtiğimiz senenin sonunda SEC Başkanı olarak Ripple’a dava açan Clayton onu menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçladı. O zamandan beri Ripple (XRP) topluluğu SEC Başkanını bir düşman olarak görüyor. Çünkü yatırımcıları korumak için oluşturulan bu dava oldukça sayıda perakende yatırımcının ciddi kayıplar yaşamasına sebep oldu. Üstelik XRP fiyatının baskılanması sebebiyle Ripple (XRP) büyük ralliden payına düşeni alamadı. Yaklaşık 3 senedir XRP fiyatı ATH noktasını göremiyor.

ABD Kongre Üyesi Tom Emmer bu davanın önemine işaret etmiş ve sonuçlarının tahmin edildiğinden büyük olacağını savunmuştu. SEC bu davayı bir güç savaşı meselesine dönüştürmüş durumda.

Clayton XRP için menkul kıymet tanımını yaparken Bitcoin (BTC)’de tam tersini söylüyor. Kripto para topluluğu aradaki farkın iyi mi belirlendiğini anlamakta güçlük çekiyor. Ripple avukatları bu mevzuda ciddi savunmalar yapmış oldu. Sonrasında süreç token satışlarının yurt haricinde yapıldığı ve SEC yetkisine girmediği fikrine doğru güç kazanmıştır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.