Kripto RehberEditörden Seçmeler

ENS Coin Nedir? Ethereum Name Service Ne İşe Yarar?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu rehberimizde ENS coin nedir, kripto para birimi Ethereum Name Service (ENS) nedir, ENS coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte ENS coin yorum ve geleceği hakkında ayrıntılar…

ENS Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ENS Coin 333,74.TL’den işlem görüyor. Fiyat son 24 saatte 3.4% artmıştır ENS Coin’in son 24 saatlik işlemi hENS, toplam piyasa değeri 6,753,775,338 TL seviyesinde işlem görmektedir.

ENS Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ENS Coin, 17,555 dolardan işlem görmektedir.

ENS Coin Nedir?

Şu anda, Ethereum blok zincirindeki en büyük sıkıntı, sınırlı ölçeklenebilirliği ve işlem başına yüksek gas ücretleri sebebiyle sınırlı kullanılabilirliği ve kullanım kolaylığıdır. Uzun IP adresleri girmenizi gerektiren Web2’ye benzer şekilde, Web3 ve kripto etki alanları karmaşık cüzdan adresleri ve işlem karmaları kullanmalıdır. Bu sorunu çözmek için Ethereum Name Service(ENS) mevcuttur.

Ethereum Name Service’in bunu nasıl gerçekleştirdiğini ve kişisel ENS alan adınızı nasıl oluşturacağınızı öğrenmek için bu rehberi okumanızda fayda var.

Ens Coin Nedir? Ethereum Name Service Ne İşe Yarar?

Ethereum Name Service (ENS) Nedir?

Ethereum Name Service, Ethereum blok zincirinde bulunan dağıtılmış bir adlandırma faaliyetdir. 2017 yılında kurucu Nick Johnson tarafından piyasaya sürüldü, şifreli cüzdan adresleri ve uzun onaltılık sayı dizileri ve karmalar gibi karmaşık tanımlayıcıları basitleştirilmiş ve okunabilir cüzdan adlarına dönüştürür. ENS, blok zincirindeki Ethereum adreslerini paylaşmayı ve hatırlamayı basitleştirir.

Bir kullanıcı Ethereum cüzdanında bir ödeme almak istediğinde, karmaşık bir adres yerine oluşturulan ENS alan adı paylaşılır. Cüzdanınızda “Ox4h42j34298sd68” gibi görünen bir ödeme almak yerine, johndoe.eth ile eşleşen, insan tarafından okunabilir bir ad satın almak için ENS’yi kullanabilirsiniz – adresi hatırlamak daha kolaydır.

ENS etki alanları kavramı, insan tarafından okunabilir adlar ve hatırlanması kolay URL’ler oluşturarak web’deki çoğu IP adresini basitleştiren Etki Alanı Adı Sistemine (DNS) çok benzer. Aslında, ENS alanında aynı operasyonel süreci kullanır.

DeFi (Merkezi Olmayan Finans), öncelikle Ethereum ağında uygulanmasına rağmen, çeşitli blok zincirlerinde dağıtılabilen çoklu finansal uygulamalar için kullanılan terimdir. Teknoloji, blok zincirinin kullanımını daha karmaşık finansal kullanım durumlarına kadar uzatıyor ve insanlara varlıkları üzerinde kontrol sağlıyor.

ENS ve DeFi, akıllı sözleşmeler adı verilen Ethereum blok zincirine dayalı uygulamalardan kaynaklandı. Tıpkı çeşitli amaçlar için fiziksel sözleşmeler imzaladığınız gibi, akıllı sözleşmeler de önceden tanımlanmış bir dizi kurala göre işleyen dijital sözleşmelerdir. Bu sözleşmeler aynı zamanda blok zincirindeki eşler arası etkileşimleri de yönetir, bu nedenle birçok DeFi uygulaması (ENS gibi) bunları farklı kullanım durumlarını kolaylaştırmak için kullanır.

ENS etki alanlarının oluşturulabilmesi için akıllı sözleşmeler oluşturmak ve yayınlamak için bir standart olan ERC (Ethereum Yorum İsteği) tokeni kullanır. ENS, NFT’leri dağıtırken ERC-721 tokeni kullanır. Kripto para birimlerinin aksine, NFT’ler kopyalanamayan benzersiz şifreleme tokenlarıdır. ENS etki alanları, her kullanıcıya ERC-721 belirteçleri arasında dağıtılmış benzersiz bir cüzdan adresi sağladığı için bu özelliği kapsar.

Ethereum Name Service Ne İşe Yarar?

Geleneksel DNS adları için üst düzey etki alanı (TLD), son segmenti kapsamaktadır.

Bir ENS Etki Alanı Kaydetmenin Maliyeti Ne Kadardır?

Alan adı ne kadar kısa olursa maliyet o kadar yüksek olur, bu nedenle popüler beş, dört veya üç harfli bir alan adı satın almak isteyen kullanıcıların daha fazla ödeme yapması gerekebilir. ENS’nin ortalama maliyeti tipik olarak yılda 5 ABD dolarıdır.

Not: Ek Ethereum gas ücretleri geçerli olabilir.

Ethereum Name Servicee Ens Aptostan Rakip Ans

ENS Alan Adları Güvenli mi?

ENS alan adları akıllı sözleşmeler üzerine kurulduğundan, İnternet’in DNS’sinden daha güvenli ve özel olarak kabul edilirler. ENS, Ethereum’un son derece programlanabilir ekosisteminde yer alır ve etki alanlarının adlandırılmış olandan başka akıllı sözleşmelerle etkileşime girmesine olanak tanır. Ödeme gecikmelerini ve hata riskini azaltmak için dijital protokoller mevcuttur ve ENS’yi kullanıcılar için çok güvenli duruma getirir.

ENS ve Diğer Adlandırma Servisleri Arasındaki Fark Nedir?

Şu anda ENS, rakiplerinden daha popüler. ENS’nin ana odak noktası, Ethereum blok zincirinde etkileşime giren Web3 kullanıcıları için dağıtılmış ve güvenilir bir ad alanı sağlamaktır. Öte yandan, Namecoin ve Blockstack gibi diğer birçok adlandırma hizmeti, DNS adlandırma hizmetlerini tamamen değiştirmeye odaklanıyor. ENS aynı yaklaşımı sürdürmez, ancak Web2 alanıyla uyumlu bir şekilde bir arada var olmayı hedefler.

ENS Tokenleri Ne İçin Kullanılır?

ENS, topluluk için her zaman merkezi olmayan ve açık kaynaklı bir hizmet olmuştur. Ancak, karar verme yetkisi esas olarak merkezi bir ekibin sorumluluğu altındadır. ENS topluluğu arasında daha fazla özerklik dağıtmak için geliştiriciler, yönetiminin halk tarafından yürütülmesine izin verecek olan ENS tokenini Kasım 2021’de başlatılmasına karar verildi.

ENS, ENS merkezi olmayan özerk kuruluş (DAO) delegelerine dağıtılan yönetişim tokeninin yayınlandığını duyurmak için Twitter’a gitti. (DAO, esasen ortak bir banka hesabına sahip küçük bir İnternet topluluğudur.) ENS DAO topluluğuna, ENS token’ları şeklinde sermaye verilir ve ENS sistemini geliştirmek için toplu olarak kararlar alır.

ENS tokeninin 9 Kasım 2021’deki lansmanından önce, ENS topluluğuna 100 milyon token hava yoluyla bırakıldı. Bu tokenların %25’i kayıtlı etki alanı kullanıcılarına ve %25’i önemli etki alanına katkıda bulunanlara verildi. Kalan %50, DAO topluluğunun gücündedir. Şu anda, belirteç, diğer tüm kripto para birimleri gibi, birden fazla kripto para borsası ve komisyoncusu ile işlem görmektedir.

ENS Avantajları Nelerdir?

  • Kullanıcıların cüzdan adreslerini okumasına izin verir, bu da alan adlarına kripto varlıkları gönderebileceğiniz anlamına gelir.
  • Swarm ve IPFS, içerik  hash’lerine kolayca erişebilir.
  • ENS, bir dizi akıllı sözleşme olarak Ethereum blok zincirinde çalıştığı için DNS’den daha iyi güvenlik sağlar.
  • Alt alan adları yeniden satılabilir.

ENS Dezavantajları Nelerdir?

  • Mimarisi DNS’den daha karmaşıktır.
  • Yeni bir hizmet olduğu için daha sınırlıdır.
  • Tüm internet tarayıcıları bunu desteklemez.

Ethereum Name Service (ENS) Coin Yorum ve Geleceği 2022

ENS, değiştirilebilir ve değişmez özellikleri bir araya getirdiği için devrim niteliğinde bir projedir. Tüm “.eth” alan adları ERC-721 uyumlu NFT’ler olduğundan, çoğu NFT cüzdanında ve pazaryerinde alınıp satılabilirler.

ENS tokenları başarıyla kaydeden mevcut ENS alan kullanıcıları, son airdroptan ek jetonlar aldı. Bu nedenle, ENS jetonları kripto cüzdanları ve borsaları aracılığıyla alınıp satılabilir. NFT’ler için alan adları satabilmenin yanı sıra kripto yatırımı olarak token alıp satabilme özelliği, onu kazançlı bir yatırım fırsatı haline getiriyor.

ENS Coin’i Nasıl Satın Alırım ve Kendi ENS Alanımı Nasıl Alırım?

Başlangıçta, ENS kurucuları alan adlarını ilgilenen alıcılara satmak için açık artırmalara ev sahipliği yaptı, ancak şimdi herkes yalnızca ENS alan web sitesine kaydolarak bir ENS alanı satın alabilir.

ENS alan adları, blockchain kullanıcılarına kripto cüzdanları aracılığıyla ödeme yapmak için daha erişilebilir ve verimli bir harita oluşturdu. Sistemin merkezi olmayan ağı ayrıca daha fazla özerklik sağlar ve kontrolü ENS topluluğunun ellerine verir, bu nedenle bu alan uzun vadede kazançlı bir yatırım fırsatı olabilir. Sadece birkaç tıklamayla Paribu’da ENS tokeni satın alabilirsiniz.

Ether alışverişi yapmadan doğrudan ENS tokenlerini satın almak istiyorsanız, bunu yapmak için Paribu ticaret platformunu kullanın. Paribu, fiat para birimi karşılığında doğrudan ENS tokenlerini satın almanızı sağlar. Böylece mümkün olan en kolay şekilde ENS yatırımcısı olabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.