Altcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Cardano Güncellemesinde Sorun Çıkabilir Mi? ADA Fiyatı Nasıl Etkilenir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Uzun zamandır beklenen Cardano güncellemesinde herhangi bir sorun çıkarsa ADA fiyatı bir miktar düşüş yaşayabilir.

Son zamanlarda Cardano (ADA) gerek fiyat performansı ile gerekse de Alonzo hard fork’u ile adından sıkça söz ettiriyor. Bilindiği üzere Cardano, Alonzo hard fork’u ile ilgili bazı sorunların bulunduğunun iddia edilmesi bazı eleştirilerin yapılmasına sebep olmuştu.

Test Ağındaki Eşzamanlılık Sorunu

Cardano ekibi Eylül ayının başlarında akıllı sözleşme işlevinin artık Alonzo Testnet’te mevcut bulunduğunu duyurdu. Akıllı sözleşmelerin devreye alınmasının peşinden, Alonzo ana ağ yükseltmesinin 12 Eylül’de uygulanması planlanıyor.

Bununla birlikte Ethereum savunucusu Anthony Sassano‘nun 4 Eylül’de paylaşmış olduğu bir tweet dizisine bakılırsa, Cardano tabanlı merkezi olmayan borsa (DEX), Minswap’ta bulunan bir eşzamanlılık problemi ortaya çıktı. Sassano mevzuya ilgili kimi süre ekran görüntüleri de paylaştı. Buna ek olarak DEX’in 4 Eylül’de Cardano kontrol ağında başlatılan ilk Dapp olduğu biliniyor.

Sassano tarafınca gösterilen ekran görüntülerinden birine bakılırsa, bir kullanıcı token’ları takas etmeye çalışırken bir işlem hatasıyla karşılaştı. Topluluğun bazı üyeleri, Minswap’ın blok başına yalnızca bir işlem gerçekleştirdiğinden ve onu verimsiz hale getirdiğinden endişeliydi.

Ancak meydana getirilen açıklamalara bakılırsa ekip ciddi bir halde çalışmalarını sürdürüyor ve hard fork ile ilgili herhangi bir sorun çıkmaması umut ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cardano (ADA) Nedir? Cardano Tarihsel Gelişimi

ADA Fiyatı Nasıl Etkilenir?

Bu noktada Alonzo hard fork’unda sorun çıkması halinde ADA fiyatının bir miktar etkilenebileceği düşünülüyor. Cardano fiyatının artışının arkasındaki ana etken hard fork olduğundan bu mevzuda yaşanabilecek bir aksaklık fiyatı etkileyebilir.

ADA fiyatı yaşamış olduğu son artış ile yeni bir rekora da imza atmış ve piyasa hacmi bakımından en büyük 3. kripto para konumuna yükselmişti. ADA yazının kaleme alındığı an itibari ile 2,85 dolardan işlem görüyor ve 3.10 dolarlık rekoruna oldukça yakın bulunuyor.

Eğer hard fork ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmazsa analistler ADA’nın kısa sürede yeni rekorlar kırabileceğini dile getiriyor. Bu noktada beklentilerin ilk olarak 4 dolar ve peşinden 5 dolar yönünde olduğu ifade edilebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.